logo
RNTV Live

Prahovenii, invitaţi să petreacă în stil mare ultima lună de vară. Evenimente nenumărate

Prahovenii, invitaţi să petreacă în stil mare ultima lună de vară. Evenimente nenumărate
Mihai Constantinescu

Prahovenii, invitaţi să petreacă în stil mare ultima lună de vară

Pentru prima săptămână din luna august județul Prahova vine în întâmpinarea turiștilor cu noi evenimente speciale și locuri de vizitat.

Pe Valea Doftanei prahovenii şi turiștii, în general, pot avea parte de experiențe tematice locale unice și de plimbări cu biciclete de închiriat. Pentru turiștii pasionați de natură și activități fizice, aceștia pot descoperi frumusețile locului pe două roți.
Pentru mai multe detalii, rezervări și experiențe personalizate, urmăriți @CarpatiExtreme pe rețelele de socializare sau direct pe site-ul www.carpatiextreme.ro

Concursul de fotografie pentru prahovenii talentaţi


În perioada 1-15 august 2021, Muzeul „Foişorul Bellu” Urlați, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizează Concursul de fotografie „Alexandru Bellu”. Tema este „Ţăranul român contemporan prin lentila obiectivului”.
Doritorii pot trimite fotografiile până pe data de 15 august. Acestea pot fi trimise la adresa de e-mail office@histmuseumph.ro. Jurizarea se va organiza pe 16 august, iar expoziția realizată cu prilejul Zilei Mondiale a Fotografiei se va realiza pe data de 19 august. Condiţiile de participare şi specificaţiile tehnice ale fotografiilor pot fi găsite pe paginile de Facebook şi site-ul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova 

Căsuța cu Cărți



Orașul Breaza a preluat o inițiativă de peste hotare, proiectul ”Căsuța cu Cărți”. Este adresat atât localnicilor, cât și turiștilor. S-au montat deja 5 căsuțe în Breaza, 3 dintre ele sunt în parcurile din centrul orașului, iar două sunt montate în cartierele Podu Vadului și Valea Târsei. 

Barajul Măneciu



Un alt loc care merită vizitat de turiștii care trec prin județul Prahova este barajul Măneciu. Acesta este localizat la poalele Ciucaşului, în amonte de localitatea Măneciu. Barajul are ca scop regularizarea cursului râului Teleajen, dar este folosit si pentru energie hidroelectrică. Rod al muncii ing. Ariana Teodorescu, de la institutul ISCPGA (în prezent Aquaproiect), barajul este unul de pământ cu ecran central de argilă, realizat pe râul Teleajen şi are o înălţime de 75 m. Lacul de acumulare Măneciu, care are forma literei V, are un volum de 60 milioane m³ şi o suprafaţă de 192 ha. 

“Turismul în Județul Prahova este în plină ascensiune, evenimente și activitățile sunt dintre cele mai diversificate, turiștii bucurându-se de vremea călduroasă și de momentele artistice, culturale și de divertisment.” A declarat Adrian Voican, președinte APDT Prahova.
 

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/o-bucuresteanca-venita-la…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor