Echipa de baschet seniori a CSM Petrolul Ploiești își completează lotul pentru noul sezon cu două nume importante în lumea baschetului internațional. După semnarea contractelor cu fundașii americani Daniel Hornbuckle și Peter Kiss, clubul ploieștean a reușit să încheie acorduri cu extrema de forță Tsotne Tsartsidze și centrul Averyl Ugba, care vor acoperi pozițiile „mari” din echipă.

Tsotne Tsartsidze, în vârstă de 24 de ani, născut în Tbilisi, Georgia, măsoară 2.06 m și a evoluat în NCAA pentru North Dakota Fighting Hawks, având medii de 9.3 puncte și 5.1 recuperări pe meci în sezonul anterior.

Averyl Ugba, un jucător cu dublă cetățenie nigeriană și americană, în vârstă de 29 de ani, măsoară 2.03 m și va aduce experiență valoroasă sub panouri. După ani petrecuți în colegiu și diverse campionate europene, Ugba a avut statistici impresionante la Cherno More Varna din Bulgaria, cu medii de 16.3 puncte și 10.6 recuperări în sezonul 2022-2023 și 17.8 puncte și 10.3 recuperări în sezonul 2023-2024.

Lotul echipei CSM Petrolul Ploiești include acum jucători precum Codruț Dinu, David Rașoga, Daniel Hornbuckle, Peter Kiss, George Angelian, Robert Pătraru, Tudor Pîrvu, Rareș Movileanu, Lorenzo Diaconescu, Tsotne Tsartsidze și Averyl Ugba. Clubul va completa lotul cu jucători români cu experiență în zilele următoare.

Noua echipă se va antrena sub conducerea antrenorilor Ionuț Ivan, Nemanja Tomic și Robert Munteanu, având ca obiectiv o performanță excelentă în sezonul care urmează.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews