logo
RNTV Live

Petrolul începe, de mâine, o altă provocare!

FOTBAL:REUNIRE FC PETROLUL PLOIESTI (10.01.2018)
Cristian Anghelescu

Petrolul începe, de mâine, o altă provocare!

Cum, deja, se cunoaște, cel de-al doilea stagiu de pregătire al Petrolului va începe mâine, Centrul Național de Fotbal de la Buftea urmând a fi gazda “lupilor” pentru următoarele zile, mai precis în intervalul 06-17 februarie.

Antrenorul principal, Romică Ciobanu, va miza pe toți fotbaliștii care s-au pregătit la Cheile Grădiștei, mai puțin tinerii Fabian Sotir și Mihai Constantinescu. Va fi păstrat, însă, Mario Bratu, acesta urmând a completa următorul lot:

Lotul care va fi deplasat la Buftea

Portari: Mirel Bolboaşă, Raul Avram şi Raul Botezan;

Jucători de câmp: Alberto Olaru, Paul Antoche, Răzvan Catană, Gabriel Frîncu, Jean Prunescu, Alexandru Ichim, Valentin Ţicu, Mihai Velisar, Marius Chindriş, Cristian Andor, Alexandru Ciocâlteu, Tiberiu Niţescu, Cosmin Lambru, Nini Popescu, Saim Tudor, Daniel Cârjan, Mihai Ene, Sergiu Arnăutu şi Georgian Păun.

S-a recuperat, complet, Claudiu Tudor?

Este foarte probabil ca la acest stagiu să fie prezent și Claudiu Tudor, acesta urmând a face joncțiunea cu colegii săi după o perioadă grea, prilejuită de o accidentare.

De altfel, “căpitanul” a mărturisit că mai are de tras ceva vreme până la recuperarea completă.

“Vreau să ajut echipa, în continuare, o să merg la Buftea și mă voi pregăti cu maximă responsabilitate! Nu va fi ușor să capăt locul în echipă, este clar, și de aceea o să trag din toate puterile, în principal pentru a suplimenta deficitul de masă musculară de care sufăr la acest moment, după acea nefericită accidentare care m-a ținut departe de echipă! Nu va fi ușor dar am ambiție și voi încerca să revin la forma în care eram!” a declarat Claudiu pentru Republikanews.

La rândul său, antrenorul Romulus Ciobanu a vorbit despre mijlocașul coordonator.

“Claudiu are o situație specială, chiar el spunându-mi înainte de plecarea la munte că doctorul i-a recomandat o lună de pauză! Ori, nu a trecut decât jumătate din acea perioadă! Cert este că Tudor Claudiu va beneficia de toată atenția noastră și, în cazul în care va dovedi că este apt din toate punctele de vedere, va putea ajuta Petrolul și în acest retur! Sunt convins că poate depăși momentul, că se va pregăti așa cum au făcut-o și colegii săi și că va arăta că-și merită locul printre titulari!” a spus Ciobanu pentru aceeași sursă.

Meciurile din cadrul cantonamentului

În cadrul acestei perioade, elevii lui Ciobanu vor avea parte, pe lângă ședințele de antrenament, și de patru partide de verificare, adversarii aleși fiind dintr-o altă categorie valorică decât cea propusă până acum.

“Lupii” vor juca miercuri, 7 februarie, de la ora 13:00, cu echipa de liga a III-a Unirea Slobozia (locul IV în Seria a II-a), partida urmând a se desfășura chiar la locul de desfășurare al cantonamentului.

Apoi, după alte trei zile, sâmbătă, 10 februarie, pe arena secundară din Parcul Trivale din Pitești, ploieștenii vor oferi replica unei echipe de eșalonul doi, FC Argeș (locul VII în ierarhia la zi). Partida se va disputa la ora prânzului.

Pe 14 februarie a fost programat un nou test cu o trupă de “B”, Chindia Târgoviște (locul al III-lea) iar pe 17, la finalul cantonamentului, jocul revanșă cu CS „U” Craiova II, echipă pe care “lupii” au învins-o, la Ploiești, cu 2-0 (goluri Velisar și Stănescu), la primul meci din mandatul antrenorului Romică Ciobanu. Ambele partide se vor disputa în localități și la ore ce vor fi comunicate în timp util.

Totul despre CN Fotbal Buftea

Baza sportivă de la Buftea se află la numai doi kilometri de cea de la Mogoşoaia, un alt “obiectiv al strategiei de dezvoltare a infrastructurii sportive”, aşa cum îl caracteriza FRF la data inaugurării.

Obiectivul, evaluat la circa 5 milioane de euro, a fost realizat cu sprijin european de peste 3.5 milioane, bani veniți din fonduri UEFA şi FIFA. Primăria Buftea a contribuit şi ea prin concesionarea a aproape 5 hectare de teren pe o perioadă de 49 de ani.

Suprafaţa de joc, artificială, nu stă, însă, pe suport rigid, cum e la marea majoritate a terenurilor sintetice. Dedesubt se află un rând de nisip prins între două straturi care-i oferă elasticitate: unul din granule de cauciuc, altul dintr-o compoziţie gen burete plus cauciuc. De aceea, respectiva arenă este atât de căutată iar loturile de fotbal ale României, în special cele de copii și tineret, o folosesc cu precădere.

Mihailovici: “Petrolul va avea mereu toate condițiile pentru performanță!”

Fiind vorba despre un teren atât de bun, mai mult, beneficiind de toate condițiile unui cantonament de calitate, este de înțeles de ce echipa fanion a Ploieștiului a ales acest loc de pregătire.

“Nu ne dezicem, Petrolul va avea mereu toate condițiile pentru performanță și vrem să ne bucurăm cu toții, cei care iubesc echipa, de obiectivele pe care ni le-am impus” a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, partenerul finanțator al galben-albaștrilor.

 

sursa foto: sportpictures

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor