logo
RNTV Live

Cine este vinovatul pentru poluarea din Ploieşti. Depăsiri şi de 6 ori a indicatorului hidrogen sulfurat

poluare
Mihai Constantinescu

Cine este vinovatul pentru poluarea din Ploieşti. Depăsiri şi de 6 ori a indicatorului hidrogen sulfurat

Poluarea provine de la Petrobrazi. Depasiri si de 6 ori a indicatorului hidrogen sulfurat. Se pare ca au avut o defectiune la instalatia respectiva.

Referitor la disconfortul olfactiv resimțit în dimineața zilei de 23.02.2022 în Municipiul Ploiești, vă comunicăm următoarele:
La ora 05:30, în laboratorul mobil deținut de către APM Prahova, amplasat în localitatea Bărcănești, a fost înregistrată o depășire pentru indicatorul hidrogen sulfurat (H2S) în conformitate cu STAS 12574/87 – Aer din zonele protejate, Condiții de calitate (valoare medie de scurtă durată).

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiesteni-nu-iesiti-din-case-afara-nu-se-poate-respira-foto/

Începând cu ora 07:00 s-au înregistrat depășiri pentru indicatorul hidrogen sulfurat (H2S) în stația automată de monitorizare a calității aerului care aparține operatorului economic SC OMV Petrom SA – Rafinăria Petrobrazi (Cartier Mitică Apostol), iar la ora 08:30 au fost înregistrate depășiri ale aceluiași indicator în ambele stații automate ale operatorului economic SC Rompetrol Rafinare SA – Rafinăria Vega Ploiești (ATM Construct și Țânțăreni) în conformitate cu STAS 12574/87 – Aer din zonele protejate, Condiții de calitate (valori medii de scurtă durată).

În stațiile automate de monitorizare continuă a calității aerului, care fac parte din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, nu au fost înregistrate depășiri ale valorilor limită pentru indicatorii monitorizați în conformitate cu Legea 104/2011-privind calitatea aerului înconjurător.
APM Prahova s-a deplasat în zonele de vest și nord ale Municipiului Ploiești și a monitorizat calitatea aerului cu analizorul portabil multiparametru Gasmet DX 4030. Nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită/concentrațiilor maxime admise pentru indicatorii monitorizați în conformitate cu legislația în vigoare.

În perioada menționată, conform datelor furnizate de către Agenția Națională de Meteorologie, direcția predominantă a vântului a fost Sud.

Comunicat APM

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor