logo
RNTV Live

PLOIEŞTENI, NU IEŞIŢI DIN CASE! Afară nu se poate respira/ FOTO

sursa foto OLX.ro
Mihai Constantinescu

PLOIEŞTENI, NU IEŞIŢI DIN CASE! Afară nu se poate respira. Este o nouă zi când în oraşul nostru nu se poate respira din cauza mirosului greu. Deocamdată nu se cunoaste sursa poluarii, cert este, însă, că cei care ies din case de abia vor putea inspira şi expira din cauza duhoarei grele. Celor mai mulţi, aerul le provoacă tuse ciudată.

UPDATE

Reprezentanţii Agenţiei pentru protecţia mediului si cei ai Gărzii de mediu Prahova sunt chiar în aceste momente pe teren şi fac verificări. Mai mult decât atât, cei de la APM Prahova au trimis în teren şi laboratorul pentru măsurători exacte a substanţelor poluante.

Cel mai probabil, sursa mirosurilor provine de la Rompetrol. Tocmai s-a ieşit din mentenanţă şi au fost repornite instalaţiile. De regulă, la repornire se întâmplă fix situaţia petrecută în această dimineaţă, cu mirosuri insuportabile.

Acest lucru urmează, însă, a se stabili cu exactitate. Până atunci nu este exclusă nicio altă variantă.

“Comisarii Gărzii de Mediu au fost sesizaţi despre mirosul persistent, în special în zona de nord a oraşului. Sunt în verificări, în acest moment, la două dintre rafinării: Rompetrol şi Lukoil” a declarat comisar şef al Gărzii de Mediu Prahova- Ioana Feraru.

În funcţie de măsurătorile laboratorului şi de constatările comisarilor de mediu, vom reveni cu detalii despre cine se face vinovat de situaţia din această dimineaţă.

UPDATE 1

Vezi ce spune Primăria Ploieşti despre situaţia din oraş.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/pieton-lovit-de-masina-pe-dn1a/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor