Sursa: unmiss.unmissions.org

Ziua Internaționala Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie fiind dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței. 

Ziua internaţională a păcii a fost marcată, pentru prima dată, în septembrie 1982, după adoptarea Rezoluţiei 55/282 a ONU, la 7 septembrie 2001, care a stabilit celebrarea acestei zile, începând cu anul 2002, la data de 21 septembrie.

Pentru 2023, tema care ghidează acţiunile de marcare a acestei zile internaţionale este ”Acţiuni pentru pace: ambiţia noastră pentru obiectivele globale”, reprezentând o chemare publică la acţiune pentru recunoaşterea responsabilităţii individuale şi colective pentru promovarea păcii, conform www.un.org.

Prin aceasta teama, promovarea păcii contribuie şi la realizarea Obiectivelor de dezvoltare sustenabile şi obţinerea acestora determină modelarea unei culturi a păcii pentru toţi, indică sursa citată.

Marcarea în acest an a zilei internaţionale coincide cu organizarea la 18-19 septembrie 2023 a Summitului SDG (”Sustainable Development Goals”).

Organizațiile, școlile și comunitățile din întreaga lume organizează evenimente precum conferințe, marșuri, activități culturale și educaționale pentru a marca această zi și pentru a contribui la promovarea păcii globale.

2023 este, de asemenea, cea de-a 75-a aniversare a Declarației Universale a Drepturilor Omului și a Convenției pentru Prevenirea și Pedepsirea Genocidului. IDP 2023 încurajează toți tinerii să fie ambițioși în angajamentul lor ca agenți sociali pozitivi și constructivi, să se alăture mișcării pentru atingerea ODD-urilor și să contribuie la construirea păcii durabile.

Împreună putem ajuta să ne conducem lumea către un viitor mai verde, mai echitabil, mai just și mai sigur pentru toți.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *