“Călătoriile turistului inteligent”: Nu toate ofertele de Black Friday sunt de neratat!

Mâine este Black Friday, o găselniţă a comercianţilor de a vinde mult-mult într-un timp foarte scurt. Prinşi de eveniment, prea puţini dintre noi stăm să ne gândim dacă facem cu adevărat o afacere şi dacă ofertele acelea nu pot fi găsite şi altădată la acelaşi preţ. În oferta asta nu intră doar bunurile de larg consum, ci şi serviciile. Şi cum noi discutăm despre turism, de Black Friday poate că este cazul să vă interesaţi şi de ofertele acestea. La city break, însă, vă pot spune că foarte puţine sunt reduse. Deşi este dată în colţ reducere între 35 şi 40% în realitate prea puţine dintre destinaţii au preţul redus. De exemplu şi în urmă cu o săptămână am găsit un city break la Barcelona la preţul de 179 de euro de persoană pentru un sejur de două nopţi cazare cu bilet de avion inclus. Biletele de avion, de exemplu, cumpărate individual au preţuri bune. Un zbor dus întors la Roma este 17 euro, unul la Londra 16 euro, în timp ce unul la Madrid poate ajunge la 44 de euro. Un zbor Bucureşti-Berlin este 10 euro, dar preţul acesta îl găseaţi şi acum o lună şi probabil şi după Black Friday va fi la fel. Am găsit pentru această destinaţie şi un zbor la 5 euro, dar data plecării este 13 decembrie, deci e doar pentru cei care îşi pot lua liber de la serviciu fără să anunţe asta cu mult timp înainte. Am găsit însă şi oferte bune:City Break de pe 1 pe 4 februarie 2017 la Stockholm la 169 de euro, preţ redus de la 299 de euro. Oferta cuprinde zborul cu avionul, cazare penbtru 3 nopţi la hotel de 3 stele cu mic dejun inclus, dar locurile sunt limitate. De multe ori în astfel de situaţii e posibil să găsiţi şi doar trei locuri în avion şi dacă sunteţi mai mulţi…

Deşi pare o ofertă de nerefuzat, un city break la Brugge, un oraş belgian absolut superb, împărţită pe cheltuieli şi comparată cu preţul obişnuit, nu mai este deloc aşa. Oferta este pentru luna martie 2017  şi costă 189 de euro de persoană. În preţul ăsta intra zborul cu avionul până la Bruxelles ( dar până la Brugge trebuie să-ţi plăteşti singur biletul de tren sau altă legătură care poate acoperi cei 100 de km), cazare în hotel de 3 stele cu mic dejun. Reducerea, e, vezi Doamne, de la 299 de euro. În mod normal un zbor cu avionul Bucureşti-Bruxelles şi retur este şi 10 euro de persoană, iar cazarea în hotel de aceasta categorie e cam 60 de euro pe noapte, camera, nu de persoana. Deci pentru trei nopţi o persoană va plăti 90 de euro. Adăugăm biletul de avion şi în loc de 189 de euro vom plăti 100 de euro de persoană .

cel mai verde complex reziential

O agenţie oferă sejururi de 7 nopţi în Grecia de la 48 de euro de persoană, pe Insula Evia, deplasarea fiind cu autocarul. Data plecării, însă, este 20 mai 2017. Dacă doriţi o lună de vară, iunie sau iulie preţul ajunge la 114 euro. Cu siguranţă veţi găsi foarte multe oferte tentante, dar sfatul meu este să faceţi comparaţia cu un bilet luat oricând pentru aceeaşi destinaţie şi abia apoi să achiziţionaţi. Neapărat, citiţi şi propoziţiile scrise cu litere mititele în josul paginii. S-ar putea să conţină informaţii de pe urma cărora să mai trebuiască să scoateţi bani din buzunar. În rest, vacanţă frumoasă!

tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here