logo
RNTV Live

Andrei Volosevici despre lipsa apei calde: Este o bătaie de joc a Consiliului Judeţean faţă de ploieşteni

volo_napa
Mihai Constantinescu

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că nici de această dată nu s-a întrunit AGA ADI Termo Prahova pentru a dezbate problema lipsei furnizării apei calde, lansând un atac dur la adresa conducerii Consiliului Județean Prahova.

Primarul Andrei Volosevici a susţinut luni o nouă conferinţă de presă, în care a criticat conducerea Consiliului Judeţean pentru neparticiparea la şedinţa Adunării Generale a Asociaţilor de la ADI Termo Prahova.

“Am solicitat, în temeiul statutului, convocarea unei şedinţe AGA, cu discuţia care trebuie să se poarte pentru începerea unei proceduri de achiziţie care să acopere cele maxim 90 de zile în care operatorul căruia i s-a reziliat contractul trebuie să furnizeze apă caldă. Este a treia oară când am participat doar reprezentanţii Primăriei, fără niciunul din cei patru ai Consiliului Judeţean. Trebuie să purtăm o discuţie, indiferent de decizie, care poate fi în favoarea celor propuse de noi sau, prin vot, în defavoare. Cei trei membri AGA, prezenţi de fiecare dată, din partea Primăriei, nu au avut cvorum pentru a putea ţine o şedinţă care să se încheie printr-o hotărâre AGA şi care să stabilească ceva. Trebuia din a doua zi după rezilierea contractului, de care noi am fost anunţaţi din presă, să înceapă procedura pentru desemnarea unui nou operator, cu situaţiile specifice legate de legislaţia privind procedura de achiziţii şi nu se întâmplă lucrul acesta. La nivel declarativ, Consiliul Judeţean este foarte aplicat şi interesat de această problemă a ploieştenilor, este evident că o spun cu un gust amar, pentru că mi se pare ireal ca nimeni din cei patru membri ai Consiliului Judeţean în AGA la ADI Termo Prahova în trei şedinţe să nu fie prezenţi şi să nu avem cvorum ca să decidem ceva. Este, din punctul meu de vedere, o bătaie de joc a Consiliului Judeţean faţă de ploieşteni”, a susținut primarul municipiului Ploieşti, carea a ținut să precizeze că “înclinându-mă în faţa instituţiei Consiliului Judeţean, dar nu în faţa oamenilor de acolo, le transmit să le fie ruşine! Evident că procedurile continuă, astăzi a plecat noua convocare pe care o putem face noi, cei trei membri AGA. Trebuie să facem acest demers care să se finalizeze printr-o procedură AGA şi poate cineva foarte ocupat din cei patru membri ai Consiliului Judeţean în AGA, dacă nu toţi, îşi fac timp ca pentru o problemă foarte importantă a municipiului reşedinţă de judeţ să fie prezenţi ca să putem asigura cvorumul, indiferent de decizia şi de opinia dânşilor”, a mai anunţat Andrei Volosevici.

Totodată, primarul Ploieștiului a lăsat de înțeles că sistarea furnizării apei calde către ploieșteni reprezintă o ”dispoziție politică” care are ca scop descreditarea sa.  

“Oricum, ideile sunt puse în practică la dispoziţia politică a unui singur om. Dorinţa este să mă afecteze pe mine, sigur că mă afectează, dar mai grav este că această dorinţă afectează 130.000 de oameni pe care eu cred că cineva de la etajul 1 din Casa Albă îi consideră mai puţin pregătiţi să înţeleagă nişte lucruri. Suntem într-o problemă gravă, care priveşte 130.000 de oameni, care putea privi, dacă nu găseam alternative, Spitalul de Pediatrie, creşele, grădiniţele şi celalelte instituţii şcolare, iar nimeni din Consiliului Judeţean nu s-a prezentat în trei şedinţe”, a mai subliniat Andrei Volosevici.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor