logo
RNTV Live

Adrian Dobre le dă ploieștenilor o lovitură sub centură. Pentru că s-a încăpățânat să nu prelungească contractul cu Veolia, ploieștenii vor plăti un tarif majorat pentru apă caldă și căldură

dobre idiot 2 (Large)
rnews

Adrian Dobre le dă ploieștenilor o lovitură sub centură.

Pentru că s-a încăpățânat să nu prelungească contractul cu Veolia, ploieștenii vor plăti un tarif majorat pentru apă caldă și căldură

Vești proaste pentru ploieșteni. Chiar dacă, în ciuda discuțiilor aprinse și a opoziției primarului Dobre, consilierii locali au aprobat preluarea CET Brazi de la Consiliul Județean.

Efortul de a păstra acest serviciu pentru populație și după 1 mai, când expiră contractul cu Veolia Energie, dar și un tarif scăzut pentru gigacalorie, se pare că a fost în zadar.

O decizie recentă a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei ( ANRE), mai exact cea cu numărul 474/ 20 martie 2019, dă peste cap toată ecuația.

Decizia se referă la stabilirea structurii specifice de amestec de gaze naturale pentru consumul clienților noncasnici.

În traducere, Veolia va achiziționa gaze la un preț mult mai mare!

Și asta pentru că, prețul la care se cumpara gazul pe piața de energie va crește substanțial. Evident, asta duce automat și la majorarea prețului pentru gigacalorie către consumatorul final.

În cazul în care până la această decizie ANRE, contractul dintre Veolia și Primăria Ploiești se prelungea, ploieștenii plăteau tariful stabilit prin contract, respectiv 340 de lei plus TVA.

Iar Veolia era obligată prin contract să mențină tariful, indiferent de mișcările de preț de pe piața energiei.

Chiar dacă vorbim despre o majorare a tarifului actual, în noua conjunctură stabilită de ANRE, ploieștenii ar fi fost mult mai câștigați, iar tariful de 340 de lei plus TVA, ar fi foast mult mai mic decât ce se preconizează pe viitor.

Așadar, Adrian Dobre a reușit, deși s-a bătut cu pumnii în piept că nu asta vrea, să le ofere ploieștenilor un tarif mult mai mare pentru gigacalorie, mai mare chiar decât ultima ofertă făcută de Veolia.

Felicitări, domnule primar, ați reușit să faceți totul în defavoarea ploieștenilor. 

Cert este că tot teatrul jucat de Dobre are o consecință devastatoare pentru buzunarul cetățeanului.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor