logo
RNTV Live

Vor lăsa motoarele pentru campania de donare de sânge.Află despre ce este vorba

sange donare
rnews

Motocicliştii câmpineni de la Asociaţia ” Roata de foc” organizează mâine, pentru a cincea oară consecutiv, campania de donare de sânge denumită ” Avem viaţă în sânge”. Până acum s-au înscris 130 de persoane dornice să facă o astfel de faptă, ce-i drept, mai puţine faţă de anul trecut( 200).

Campania este organizată de către motociclişti în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploieşti. Ea se derulează de două ori pe an, primăvara şi toamna, atunci când spitalele din judeţ se confruntă cu o lipsă acută de sânge. Georgeta Hanganu, directorul Centrului, salută iniţiativa celor de la “Roata de Foc” fiind de părere că societatea trebuie să urmeze exemplul acestora şi să nu rămână insensibilă la nevoile atâtor pacienţi bolnavi pentru care sângele înseamnă şansa la viaţă.

Potrivit legii, persoanele declarate apte să doneze sânge primesc 7 tichete de masă, zi liberă de la serviciu, analize gratuite şi regulate ale sângelui şi decontarea cheltuielilor de transport dacă vin la recoltare din altă localitate.

 

sursa foto – expresulde prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor