logo
RNTV Live

Percheziții la hoți de lemne din Prahova

Oamenii legii au întocmit 130 de dosare penale hoţilor de lemne. Ce alte măsuri au mai fost luate
Erika Stoica

Percheziții la hoți de lemne din Prahova.

Ieri, polițiști din cadrul Secției Rurale de Poliție Bălțești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției oraşului Vălenii de Munte și al celor din cadrul Secției Rurale de Poliție Drajna, au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară în comuna Șoimari, la domiciliile a 5 bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tăiere, fără drept, de arbori și furt de arbori, din fondul forestier național.

În perioada iulie-noiembrie 2022, persoanele bănuite ar fi tăiat, fără drept, și ar fi sustras 19 arbori din fondul forestier național, producând un prejudiciu în valoare de aproximativ 16.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă precum 8 motofierăstraie și 6 topoare, totodată fiind găsită și cantitatea de 17,65 metri cubi de material lemnos.

Cei 5 bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 43 de ani au fost conduși la sediul unității de poliție în vederea audierii.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în vederea intregirii materialului probator, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere, fără drept, de arbori și furt de arbori, din fondul forestier național.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor