logo
RNTV Live

Virgiliu Nanu a preluat conducerea Prefecturii Prahova/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Virgiliu Nanu a preluat conducerea Prefecturii Prahova

Virgiliu Nanu a fost învestit, joi, în funcţia de prefect al judeţului Prahova. Ceremonia de depunere a jurământului a fost ţinută prin videoconferinţă, după ce Guvernul a numit recent mai mulţi prefecţi în ţară. În Prahova urmează să mai fie învestit și Emil Drăgănescu  în funcția de subprefect. Evenimentul va avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare.

Virgiliu Nanu, noul prefect al județului Prahova, îşi începe oficial mandatul joi, odată cu depunerea jurământului.

Ceremonia de învestire a avut la o zi după ce Guvernul României a  adoptat hotărârea privind eliberarea din funcţie a lui Cristian Ionescu şi instalarea lui Virgiliu Daniel Nanu.

Acesta a ocupat până acum funcţia de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Prahova şi preia funcţia de prefect în urma unei propuneri făcute de PSD, în condiţiile în care, conform unei modificări legislative din 2021, prefecţii şi subprefecţii pot să facă parte din partide politice, după ce, până atunci, erau obligaţi să fie apolitici, în baza statutului de înalţi funcţionari publici.

în Prahova urmează să fie numit  Emil Drăgănescu, propus tot de PSD, pe postul de subprefect rămas vacant după ieşirea USR de la guvernare.

Cea de-a doua funcție de subprefect al judeţului Prahova va fi ocupată în continuare de Alexandru Vane, din partea PNL.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/modernizarea-stadionului-ilie…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/incendiu-deosebit-de-violent-intr-un-sat-din-prahova-doua-case-s-au-facut-scrum-foto

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor