logo
RNTV Live

VIDEO/Prahova: Un tren a lovit trei pui de urs aflaţi în traversare

Mihai Constantinescu

VIDEO/Prahova: Un tren a lovit trei pui de urs aflaţi în traversare

Tragedie pe calea ferată S-a întâmplat azi-noapte în jurul orelor 01:45 pe raza localităţii Buşteni la o traversare de nivel de cale ferată. Un tren a lovit trei pui de urs aflaţi în traversare. Puii erau însoţiţi de femela urs care nu a fost lovită , doi din puii de urs fiind ucişi instantaneu, iar al treilea a murit mai tărziu. Ursoaica a revenit la locul accidentului şi de azi dimineaţă îsi căuta puii prin mai multe gospodării deplasându-se inclusiv pe străzile Sirenei şi Prahovei în proximitatea Castelului Cantacuzino,zona intens circulată de turişti inclusiv copii.

Prin trei echipaje de jandarmi se încearcă să fie alungată în zona împădurită dar aceasta revine spre locul unde a avut loc accidentul.

S-au luat următoarele măsuri:

Inspectorul sef cu Prefectult au făcut solicitări către Ministerul Mediului unde a fost obtinut acordul pentru tranchilizare şi relocare în alta zona. In acest moment o echipa de tehnicieni se deplaseaza la fata locului pentru a lua masuri in consecinta si a reloca femela urs intrun alt areal. Vom reveni ulterior cu alte precizari.

https://youtu.be/1Z9DtGZpeJ0

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor