logo
RNTV Live

VIDEO/ISU Prahova a activat PLANUL ROŞU DE INTERVENŢIE la Petrobrazi

Mihai Constantinescu

A fost activat PLANUL ROŞU DE INTERVENŢIE la Petrobrazi

VIDEO/ISU Prahova a activat PLANUL ROŞU DE INTERVENŢIE la Petrobrazi

ISU Prahova activat astăzi PLANUL ROŞU de INTERVENŢIE la Rafinăria Petrobrazi după ce s-a produs o explozie urmată de un incendiu a fost soldată cu 22 de victime.

Din fericire totul a fost doar un scenariu.

Conform situației tactice simulate, la Rampa CF Negoiești, aflată pe amplasamentul SC OMV Petrom Rafinăria Petrobrazi, se află garată o garnitură de vagoane cisternă cu etanol, în vederea descărcării şi pompării produsului către parcurile de rezervoare. Din cauza unei erori de utilizare a instalației, unul din furtunurile extensibile care aspira etanolul se sparge. O cantitate de aproximativ 10 m3 de etanol scurgându-se la nivelul solului. Se produce o explozie urmată de incendierea vagonului cisternă şi a produsului deversat la nivelul solului pe o suprafaţă de aproximativ 400mp.Trei persoane sunt rănite.

Scenariul nu se opreşte aici. Din cauza exploziei și a suflului produs, un autocar care tranzita DJ 104 P și transporta 15 persoane, intră în balans, răsturnându-se în afara carosabilului. Tot în acel moment un autoturism aflat în spatele autocarului intră pe contrasens lovindu-se frontal cu un alt autoturism care circula din sens opus. Datorită frecării cu carosabilul, rezervorul de combustibil se perforează iar motorina scursă se aprinde, existând riscul exploziei acestuia.

Sursa ISU Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor