logo
RNTV Live

VIDEO: Se deszăpezește Transfăgărășanul – stratul de zăpadă depășește pe alocuri 6 metri

ezgif.com-webp-to-jpg (27)
Ștefan Petre

Direcția Regională de Poduri și Drumuri (DRDP) Brașov, companie de interes strategic național ce funcționează sub Compania Națională de Administrare a Infrastructurii din România (CNAIR), anunță că Transfăgărășanul este deja în proces de deszăpezire.

„A început deszăpezirea Transfăgărășanului!

Colegii noștri de la Districtul Bâlea lucrează deja de la începutul săptămânii la curățarea zăpezii de pe porțiunea dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

Din păcate iarna prelungită și vremea deosebit de rece din ultima perioadă îngreunează intervenția utilajelor, stratul de zăpadă depășind pe alocuri 5-6 metri grosime.

Cu toate acestea, suntem convinși că vom reuși și în acest an să deschidem mai devreme traficul pe Transfăgărășan față de termenul obișnuit de 1 iulie.”

Mai multe detalii legate de intervenție puteți vedea în reportajul atașat:

„Avem o cantitate de zăpadă mare, după cum vedeţi, puţin mai mare decât anul trecut, am mobilizat deja două freze şi o volă cu care încercăm să redăm traficului acest sector de drum, la fel ca anul trecut, şi anume în data de 15 iunie. Nu e o promisiune, însă încercăm să ne ţinem de acest termen, dacă condiţiile meteo ne vor ajuta şi dacă nu va mai ninge”Tudor Duţu, director regional al DRDP Braşov

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor