logo
RNTV Live

VIDEO/ Investiție de 100 de milioane de euro la Băicoi. Aici se vor fabrica autobuze electrice pentru țările europene

fabrica autobuze electrice baicoi
Oana Stoica

Investiție importantă în Prahova.

Un investitor din Republica Populară Chineză vrea să construiască la Băicoi, în Prahova, o fabrică de autobuze electrice.
Autoritățile locale și județene sprijină inițiativa, mai ales că pentru Băicoi înseamnă sute de locuri noi de muncă create.
Astăzi, cel care a creat un parc industrial la Băicoi, tot un investitor chinez,  a semnat împreună cu compatriotul său, actul de cooperare dintre Romania Liaoning Industrial Park Băicoi și firma producătoare de autobuze electrice, Qian Feng New Energy Vehicle.

La moment au participat autoritățile prahovene, reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Prahova, dar și o delegație din China, condusă de către Chen QIUFA, secretar de partid al Provinciei Liaoning, R.P. Chineza.
Vorbim despre o investiție de 100 de milioane de euro și peste 400 de noi locuri de muncă. Investitorul își propune ca anual să producă peste 3000 de autobuze electrice, destinate tuturor țărilor din Europa, inclusiv România.

Investițiile chineze în prahova erau destul de nesimnificative până acum. Cu această investiție însă, China va deveni un investitor important nu doar în Prahova, ci în România.

În parcul industrial creat la Băicoi, un alt investitor chinez a dezvoltat o fabrică de mase plastice.
Muncitorii români, chiar dacă au salarii apropiate de minimul pe economie, spun că sunt mulțumiți de colaborarea cu patronul chinez.
Chiar dacă acordul de cooperare a fost semnat astăzi, mai sunt destule detalii de lămurit până la demararea investiției.
O problemă ar fi suprafața de teren insuficientă la Băicoi, investitorul chinez având nevoie de 50 de hectare pentru ridicarea halelor de producție.
GALERIE FOTO:
romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor