logo
RNTV Live

Informații prețioase despre BAC și Evaluarea Națională. Anunuțul Ministrului Monica Anisie

liceu barcanesti elevi
Daniel

Modificări importante în structura anului școlar 2019-2020

Evaluarea naţională şi Bacalaureatul se vor susţine în conformitate cu calendarele stabilite deja.

Evaluarea naţională va începe cu 15 iunie, iar bacalaureatul va începe cu probele scrise în 22 iunie şi pe urmă se vor suţine competenţele”, potrivit ministrului Monica Anisie.

“Priorităţile ministerului sunt de a asigura cadrul necesar pentru închierea situaţiei şcolare şi pentru susţinerea examenelor în condiţii de siguranţă. Cursurile rămân  suspendate, însă continuă învăţarea asistată de tehnologie ca şi până acum, până în data de 12 iunie când se vor încheia cursurile acestui an. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor oferi spirijin. Vor fi elaborate ghiduri metodologice astfel încât unele conţinuturi care erau prevăzute pentru această paerioadă să fie parcurse anul viitor.” a precizat actualul Ministru al Educației.

De precizat este că toate cursurile vor continua onlin și  se vor mai da teze, iar elevii din ani terminali pot veni la pregătire pentru examene în perioada 2-12 iunie. Materia neparcursă în acest an va fi recuperată anul viitor şcolar.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor