logo
RNTV Live

Marele petrolist, Virgil „Puiu” Dridea, condus pe ultimul drum/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Marele petrolist, Virgil „Puiu” Dridea, condus pe ultimul drum

Marele petrolist, Virgil „Puiu” Dridea, a fost condus marți pe ultimul drum. Alături de familie au fost și reprezentanți ai clubului, ai galeriei, ai autorităților, dar și ploieșteni care au vrut să-și ia rămas bun de la fostul mare fotbalist.

Marele petrolist, Virgil „Puiu” Dridea, condus pe ultimul drum

Virgil Dridea, fosta glorie petrolistă, s-a stins duminică la vârsta de 81 de ani. Marți, alături de familie, l-au condus și cei ce l-au cunoscut: reprezentanți ai clubului, foști elevi sau colegi. Un caracter puternic, un om special, cu o poveste impresionantă, un geniu fotbalistic în multe momente ale carierei sale, un tip plin de „poveşti”!

Născut pe 17 noiembrie 1940, la Ploiești, Virgil Dridea și-a legat, firesc, aproape întreaga carieră de echipa de suflet, Petrolul Ploiești. În 1958 devenea  campion al României, alături de Petrolul. A repetat performanța în 1965-1966, având în palmares și Cupa României, câștigată în ediția 1962-1963, iar în bătălia cu FC Liverpool, purtată în toamna lui 1966, în Cupa Campionilor Europeni, a fost titular în meciurile de la Ploiești și în cel de baraj, de la Bruxelles.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor