logo
RNTV Live

VIDEO INCREDIBIL – Depășiri riscante pe Posada! Șoferi grăbiți să petreacă 1 Mai pe Valea Prahovei

trafic-infernal-pe-dn-1-spre-brasov-rute-ocolitoare-0 (Large)
Oana Stoica

A început minivacanța de 1 mai. Așa că cei care nu au luat drumul spre litoral, s-au încolonat cuminți pe DN1, spre Valea Prahovei.

În această după amiază, s-a circulat bară la bară pe sensul de urcare spre stațiunile montane. Pe Posada coloana de mașini a măsurat kilometri întregi. Deși polițiștii au avertizat despre aglomerația de pe DN1, șoferii s-au încăpățânat să urce spre munte la o oră de vârf.

Nu au lipsit însă și șoferii cu ”tupeu”, care au forțat în depășiri riscante și care au încălcat regulile de circulație. Și nu vorbim acum doar de șoferii nervoși care își riscă propria viață, ci și pe a celorlalți participanți la trafic.

Pe pagina de facebook a unui ploieștean am găsit și o filmare sugestivă efectuată pe Posada, sens de urcare spre Sinaia, în urmă cu puțin timp.

Pe imagini se văd doi șoferi care taie linia continuă și forțează depășiri deși se circulă bară la bară. Mai mult, depășirea se face într-o curbă periculoasă, fără ca șoferul tupeist să se gândească la cei care veneau de pe contrasens. Din păcate, polițiștii rutieri nu au fost în zonă pentru a sancționa încălcările legii.

IJP Prahova anunță însă că au fost suplimentate toate echipajele de rutieră și că majoritatea vor acționa pe DN1, pe Valea Prahovei, de astăzi și până pe 2 mai. Polițiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului, dar și pentru sancționarea șoferilor care încalcă regulile de circulație.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii de circulație, vor dirija traficul pe arterele rutiere din județ și vor utiliza aparate radar montate pe autospecialele de poliție, cât și radarul mobil TruCam.

De asemenea, în situația în care sunteți în tranzitarea județului și nu aveți puncte de destinație pe Valea Prahovei, polițiștii vă recomandă, ca rută alternativă, DN 1 A: Ploiești – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Brașov.

Sursa video: Facebook Catalin Beciu

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor