Video/ Galerie foto/Grătarele au sfârăit în cimitirul Viişoara! Paştele Blajinilor, sărbătorit printre morminte

A fost chef mare astăzi în cimitirul Viişoara din Ploieşti! Grătarele au sfârăit mai ceva ca de 1 mai, iar mesele au fost întinse printre morminte! Este obiceiul rromilor de a sărbători Paştele Blajinilor, pentru a-i pomeni cum se cuvine pe cei morţi.

Paştele Blajinilor sau Paştele Morţilor nu apare în orânduiala Bisericii Ortodoxe, aceasta fiind tolerată de preoți atâta timp cât praznicele nu au loc în prima săptămână de după Paște, când primează bucuria învierii.

cel mai verde complex reziential

Aşa că astăzi rromii i-au pomenit cum au ştiut ei mai bine pe cei plecaţi pe lumea cealaltă.

Îmbrăcați cu hainele bune, unele mai colorate decât altele, romii și-au luat de acasă mese, scaune, grătare, multe sticle de băutură și pungi pline cu mâncare, pregătiți să petreacă printre morminte. De pe mesele întinse pe aleile cimitirului nu a lipsit mai nimic.

 Tineri, bătrâni, femei, copii, bărbaţi, cimitirul a fost locul de întâlnire a rromilor care au sărbătorit cu mare chef Paştele Blajinilor, iar mirosul de mici şi carne pe grătar s-a putut simţi până la ultimul mormânt din cimitir.

hidro
tymbark

3 COMENTARII

  1. […] Aşa că astăzi rromii i-au pomenit cum au ştiut ei mai bine pe cei plecaţi pe lumea cealaltă. Îmbrăcați cu hainele bune, unele mai colorate decât altele, romii și-au luat de acasă mese, scaune, grătare, multe sticle de băutură și pungi pline cu mâncare, pregătiți să petreacă printre morminte. De pe mesele întinse pe aleile cimitirului nu a lipsit mai nimic, scrie republikanews.ro. […]

  2. […] Aşa că astăzi rromii i-au pomenit cum au ştiut ei mai bine pe cei plecaţi pe lumea cealaltă. Îmbrăcați cu hainele bune, unele mai colorate decât altele, romii și-au luat de acasă mese, scaune, grătare, multe sticle de băutură și pungi pline cu mâncare, pregătiți să petreacă printre morminte. De pe mesele întinse pe aleile cimitirului nu a lipsit mai nimic, transmite republikanews.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here