logo
RNTV Live

A început recensământul populaţiei şi locuinţelor. Participanţii au o zi liberă. Premieră absolută

recensământ 2022
Mihai Constantinescu

A început recensământul populaţiei şi locuinţelor. Participanţii au o zi liberă. De ieri s-a dat startul recensământului 2022. După finalizarea lui, se va stii cu exactitate, printre altele, câţi mai suntem, câte locuinţe avem sau dacă aveam şi ce bunuri importante există în ele. De asemenea, in chestionar, românii vor răspunde şi la întrebarea care vizează nivelul de educaţie.

A început recensământul populaţiei şi locuinţelor, în România 2022. În premieră absolută, recensămâtul 2022 se desfăşoară online. Românii vor putea răspunde la chestionarul creat special pentru acest moment, de pe laptop sau telefonul mobil.

Cei care vor refuza să participe, din diferite motive, sunt pasibili de amenzi. Salariaţii care se vor autorecenza au dreptul la o zi liberă de la locul de muncă.

În perioada 16 mai-17 iulie 2022, tot în cadrul recensământului, va avea loc etapa de interviuri fata în fata cu recensorii. Este etapa destinata celor care, din diferite motive, nu au putut participa la faza online. În această etapă, colectarea datelor nu se va face pe hârtie, aşa cum probabil ne-am fi aşteptat, ci direct pe o tabletă. Etapa este dedicată celor care nu au acces la internet, nu au adresă de e-mail sau care, pur şi simplu nu ştiu să se descurce cu acest chestionar online. Important de ştiut este faptul că în fiecare localitatea există puncte de autorecenzare asistată, unde cei care au nevoie primesc ajutor.

Prelucrarea datelor se va finaliza de abia anul viitor, in luna octombrie. Publicarea datelor definitive se va face in acelaşi an, dar în luna decembrie.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/angajatii-din-politie…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor