logo
RNTV Live

Veşti extrem de importante pentru şoferi. Vezi ce se întâmplă din toamnă cu amenzile pentru rovinietă

rovinieta
Mihai Constantinescu

Legea privind amenzile pentru lipsa rovinietei intră în vigoare din toamnă

Veşti extrem de importante pentru şoferi. Vezi ce se întâmplă din toamnă cu amenzile pentru rovinietă.

Opt luni! Atât au de aşteptat şoferii surprinşi fără rovinietă până când să li se comunice amenda. Acest lucru este pe cale să se schimbe. Din toamnă , mai exact de pe 14 septembrie intră în vigoare legea privind amenzile pentru lipsa rovinietei care vine cu modificăr împortante.

Potrivit stiri. tvr.ro, una dintre dispoziții prevede că dacă în cel mult 6 luni de la săvârșirea contravenției nu este transmis procesul verbal, amenda se prescrie. Mai mult decât atât, în această perioadă pentru același autovehicul nu pot fi date mai multe amenzi.

“Mai exact, în 4 luni de zile va trebui constatată contravenția iar după aceea în două luni de zile va trebui transmisă la cunoștință contravenientului”, a declarat pentru stiri. tvr.ro. Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt, CNAIR

Şoferii trebuie să mai ştie şi că procesul verbal de constatare a contravenţiei nu mai trebuie însoţit de fotografii doveditoare.

Amenda pentru lipsa rovinietei variază în funcție de capacitatea vehiculului: de la 250 de lei până la 4.500 de lei.

Rovinieta are o valabilitate de una, șapte, 30, 90 de zile sau 12 luni, în funcție de durata de utilizare a rețelei de drumuri naționale.

Foto cu carater ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor