logo
RNTV Live

Unul dintre cele mai populare locuri din Ploieşti, ruină la jumătate de secol de la construire/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Unul dintre cele mai populare locuri din Ploieşti, ruină la jumătate de secol de la construire. Ploieştiul se mândreşte cu multe locuri importante, considerate chiar emblenă. Unul dintre cele mai populare locuri din Ploieşti, bazinul Vega pune lacăt după mulţi ani de ignoranţă.

Într-o stare de degradare greu de imaginat, și cu o expertiză tehnică care arată că în orice moment se poate produce o tragedie, bazinul de înot de la Vega va fi închis. Cel puțin aceasta este propunerea conducerii CSM care spune că baza sportivă nu mai poate funcționa în condițiile în care tencuiala cade de pe pereți iar riscul seismic este de grad unu. Părinţii copiilor care fac performanță sunt supărați și spun că decizia pică prost, mai ales acum când vin campionatele naționale de înot. Soluții nu sunt în acest moment, deși despre bazinul care stă să se prăbușească, se știe de patru ani.

Unul dintre cele mai populare locuri din Ploieşti se închide

La o jumătate de secol de la construire, Bazinul Vega din Ploiești a ajuns o ruină. O ruină cârpită în ultimii ani cu bani grei. În urmă cu 4 ani, 120.000 de euro au fost băgați într-o ”spoială pe tavan” La vremea respectivă suma, dar și calitatea lucrărilor rezultate, au iscat un adevărat scandal. Conform contractului semnat de CSM cu constructorul, în 2017 această firmă trebuia să execute ”Lucrări de reparații tencuieli interioare și exterioare la pereți și tavane special cu infiltrații”. În caietul de sarcini era trecut altceva însă.

Lucian Rădulescu, directorul adjunct CSM, are în subordine toate bazele sportive din Ploiești. Spune că în ultimii ani nu s-a mai investit nimic în bazin. Și asta pentru că baza sportivă ar trebui să suporte reparații capital, bani cu care s-ar putea construi un nou bazin de înot. Mai mult, nici terenul nu este în proprietatea CSM.

În ultimii ani s-a vorbit și despre construirea unui nou bazin olimpic, pe un teren din spatele Hipodromului. Proiectul a rămas pe hârtie, deși s-au făcut demersuri pentru obținerea unei finanțări. Până atunci, peste 300 de elevi din Ploiești își riscă viața practicând aici înotul, la fel ca si 60 de sportivi ai CSM.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/maraton-de-vaccinare/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-sofer-spulbera-barierele-de…/

Pentru mai multe şţiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor