logo
RNTV Live

Un proiect ambițios devine realitate: se amenajează drumul de la Valea Doftanei spre Brașov

drum sacele – ploiesti
Oana Stoica

Vești bune pentru prahoveni

După ani de zile în care s-a vorbit despre amenajarea și extinderea unui drum existen, care arface legătura de la Brașov spre Prahova, iată că acest lucru devine realitate.

DJ 102 I Valea Doftanei – Săcele, reprezintă o variantă viabilă pentru realizarea traficului ușor între Prahova și Brașov, implicit București-Brașov.

Vorbim despre o soluție cu costuri minime având în vedere că acest drum există și este parțial modernizat.

Încep lucrările la drumul Valea Doftanei – Săcele

Primarul comunei Valea Doftanei, Lucian Costea, s-a întâlnit vineri cu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

A obținut de la acesta confirmarea că în cel mai scurt timp vor demara lucrările pentru modernizarea DJ 102 I.

La întâlnire a participat și președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, dar și deputatul Rodica Paraschiv. Ambii sunt susținători ai acestui proiect încă de la început.

Lucrările la drumul județean vor începe înaintea celor de la Autostrada Comarnic – Brașov, lucru confirmat de reprezentanții CNAIR.

sursă foto : Facebook

Trafic fluidizat pe DN1

Realizarea drumului județean Valea Doftanei – Săcele înseamnă și fluidizarea traficului pe DN1, pe sectorul Câmpina-Brașov.

Capacitatea acestui tronson de drum este de aproximativ 7000 de autovehicule pe zi. Datele de trafic arată însă că în perioadele de vârf, DN1 este tranzitat de peste 30.000 de mașini.

Consiliile județene Prahova și Brașov au elaborat proiectul pentru modernizarea drumului DJ 102 I Valea Doftanei –Săcele, drum care asigură legătura între DN1 Câmpina și DN1A – Săcele și care poate prelua o bună parte din traficul de pe DN1.

Citește și : https://portal.republikanews.ro/investitii-uriase-la-valea-doftanei-transbaiul-proiectul-numarul-1/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor