logo
RNTV Live

Un preot român, mai tare ca părintele Facebook. A realizat o rețea alternativă la Facebook

Reţea alternativă la Facebook, dezvoltată de un preot român/ sursă foto Antena 3
Mihai Constantinescu

Reţea alternativă la Facebook, dezvoltată de un preot român

Un preot român, mai tare ca părintele Facebook. A realizat o rețea alternativă la Facebook.

Zuckerberg, părintele Facebook, are concurenţă. Părintele Ioan Neculai Dârjan, un preot din Mureş, a realizat o rețea alternativă la Facebook.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/foto-povestea-unei-tinere-din-ploiesti-careia-gentutele-din-benzi-colorate-au-schimbat-viata/

Totul a început anul trecut, când preotul a început munca la o platformă de socializare, cu intenţia de a aduce împreună toți credincioșii și parohiile din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iulia.

Reţeaua tecunosc.ro are acum câteva mii de utilizatori.

“Urmam un curs de limbaj de programare în PHP și am citit undeva că rețelele de socializare sunt realizate în PHP, inclusiv Facebook. Atunci m-am gândit să creez și eu una, personală. A fost doar un gând și am trecut la treabă. Nu știam la ce m-am angajat, mai ales că nu găseam explicații și nici tutoriale în limba română. Am încercat să concep o schiță și mi-am dat seama că singur nu voi reuși și am apelat la câteva platforme gratuite până ce m-am oprit la wordpress. Am reușit să construiesc o rețea care arăta destul de bine, cu ceva elemente din facebook și twitter. Am probat câteva zeci de template-uri și sute de module ca site-ul să arate ca o rețea. Dar ceva important lipsea: viteza de accesare. De-a lungul timpului m-am străduit să aduc site-ul la performanțe mai ridicate și mi-am dat seama că pentru asta trebuie investit mult. Spre sfârșitul anului 2017 am renunțat la platforma wordpress(o platformă uimitoare dar trebuie un procesor puternic, ceea ce înseamnă investiții mari) , am șters tot și m-am apucat de treabă. Din nou de la zero”, a declarat părintele Ioan Neculai Dârjan, în exclusivitate pentru cititorii ActiveNews.

Preotul spune că în curând va avea gata gata şi aplicațiile pentru IoS și Android.

Pentru mai multe ştiri, vizitaşţi site-ul republikanews.ro

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor