logo
RNTV Live

Un afacerist sirian visează să reînvie o mare echipă a României

3f362167-808d-4473-9851-ad72c3d0e911
Ștefan Petre

Omul de afaceri de origine siriană Imad Mohamad Kassas, în prezent finanțator la divizionara secundă Metaloglobus, intenționează să închirieze marca istorică „Sportul Studențesc”.

Sportul Studențesc a luat ființă pe 11 februarie 1916 și este o echipă de tradiție a României, deși nu a câștigat niciun campionat. Cele mai importante performanțe din istoria clubului sunt titlul de vicecampioană din sezonul 1985/1986 și cele trei finale de Cupă.

Clubul din Regie a dispărut de pe harta fotbalului în anul 2017, dar omul de afaceri cu triplă cetățenie (siriană, canadiană și română), prieten cu Gigi Becali și Helmuth Duckadam, ar dori să îl readucă în prim-plan în sezonul următor, anunță Gazeta Sporturilor.

Vrea (din nou) să readucă Sportul Studențesc în fotbalul mare

„Intenţia mea este să închiriez marca Sportul Studenţesc, după modelul Petrolul Ploieşti. Eu am această echipă, Metaloglobus, și o pot redenumi „Sportul Studențesc”. Voi căuta să discut cu cei de la Sportul pentru acest lucru și sper să fie de acord.

Pentru mine Sportul Studenţesc este un nume nu doar emblematic, dar şi de suflet. În tinereţe n-am să uit că eram student, locuiam la căminele de lângă stadion şi săream gardul pentru a vedea meciurile de fotbal ale studenţilor.

Din echipa aia de atunci făceau parte Hagi, Mircea Sandu, Coraş şi toţi ceilalţi jucători care au făcut istorie pentru acest club. Îl cunosc bine pe Gică Hagi, dar şi pe alţi jucători care au trecut pe la Sportul”, a spus Imad Kassas, potrivit Orange Sport

Imad Kassas a declarat de mai multe ori că are intenția să închirieze marca „Sportul Studențesc”. Până acum, planul nu a fost niciodată dus la bun sfârșit.

„Îmi doresc, dacă acest lucru se va realiza, legat de nume, să aduc lângă mine parte din gloriile Sportului, să creez un fel de consiliu alcătuit din aceste nume, cu care să mă consult privind viitorul echipei.

Evident, preşedintele de onoare, omul căruia îi dau credit total şi care va fi preşedintele de onoare al clubului va fi Mac Popescu, cel care a condus Sportul Studenţesc în trecut” – Imad Kassas

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor