logo
RNTV Live

VIDEO: Petrolul – UTA Arad 1-0: „Lupii” urcă pe primul loc în play-out, cu un gol marcat pe final

bd8b7384-668b-470f-8639-cbadfbfe251b
Ștefan Petre

Petrolul Ploiești a învins-o pe UTA vineri seara, scor 1-0, și este lider provizoriu în play-out. Unicul gol a fost înscris de ivorianul Seniko Doua, la finalul meciului, în minutul 89.

Partida de astăzi, de la Ploiești, a arătat că în acest sezon lupta pentru supraviețuire este mai aprigă ca oricând. Diferența între Liga 2 și barajul pentru Conference League e foarte subțire, notează Gazeta Sporturilor.

Petrolul – UTA, duel tensionat pe „Ilie Oană”

UTA a venit la Ploiești de pe loc retrogradabil pentru meciul cu „lupii galbeni”, care au început play-out-ul pe 2, dar cu doar patru puncte avans. Stilul de joc practicat de arădeni a fost unul agresiv – după 15 minute, deja primiseră două cartonașe galbene de la arbitrul Sebastian Colțescu.

Petrolul a mizat, în prima repriză, doar pe contraatacuri și pe rezolvările individuale ale lui Gicu Grozav, scrie GSP, într-o atmosferă deosebită realizată de ultrașii ploieșteni, care au pregătit un nou show pirotehnic. Mai mult s-a jucat la poarta apărată de Vâlceanu, unde Anton și Ubbink au fost responsabili cu șuturile periculoase.

Petrolul a câștigat in extremis meciul

La reluare, UTA a fost la fel de activă, dar și Petrolul a încercat ceva mai mult. Prahovenii au ratat cea mai mare ocazie a meciului, prin Irobiso (69), care „a șutat ca un rugbist dintr-o poziție excelentă” (GSP). Arădenii au avut și ei șansa deschiderii scorului, prin Barbosa (73). 

“Lupii” au forțat cu introducerea lui Constantin Budescu și au dat lovitura abia în minutul 89, printr-o “bombă” expediată de Doua, din afara careului de 16 metri. Finalul a fost dramatic, UTA a ratat egalarea: Barbosa, singur cu Vâlceanu în fața porții, a tras în goalkeeper.

Petrolul urcă pentru moment pe primul loc în play-out, cu 21 de puncte, în timp ce UTA rămâne pe penultima poziție, cu 14 puncte. La finalul rundei, gruparea prahoveană mai poate fi depășită doar de FCU Craiova.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor