logo
RNTV Live

Marian Copilu preia oficial Petrolul: „Semnăm actele după meciul cu UTA!”

Marian-Copilu-aproape-sa-preia-o-echipa-din-Superligal-Care-este-stadiul-negocierilor-2
Ștefan Petre

Președintele FC Petrolul, Claudiu Tudor, spune că Marian Copilu va fi noul patron al echipei, de la începutul săptămânii viitoare: „Joi seara a bătut palma cu membrii fondatori, semnăm actele după meciul cu UTA”.

Discuțiile existente deja de ceva vreme în anturajul echipei ploieștene se concretizează astfel oficial. Fostul conducător al cluburilor CFR Cluj și CS Universitatea Craiova va prelua, în final, gruparea galben-albastră, la capătul unei perioade de așteptare (timp în care site-ul Republika News v-a ținut la curent cu noutățile pe această temă).

Surse citate de Prosport arată că Marian Copilu s-a angajat să plătească 2 milioane de euro până la sfârșitul lunii mai, astfel încât Petrolul să revină complet la linia de plutire. Constantin Ștefan, unul dintre membrii fondatori ai grupării, conclavul format din 8 foști jucători care patronează, de fapt, clubul printr-un ONG, confirmă datele tranzacției, mai notează sursa citată.

„Ne-am înțeles asupra tuturor coordonatelor colaborării și, pentru o funcționare mai suplă, am decis inclusiv ca noua structură de decizie să fie formată din numai trei oameni, doi din partea domnului Copilu, unul propus de Petrolul, respectiv Octavian Grigore. E normal ca persoana care vine cu banii să dețină majoritate”, spune pentru Prosport fostul stoper al „lupilor galbeni” din anii ‘80-’90.

Ștefan mai anunță că „suma urmează să vină în trei tranșe, prima probabil ceva mai consistentă pentru a putea acoperi rapid, în câteva zile, toate datoriile și să ne asigurăm că nu vom avea probleme cu licențierea. Mai întâi se vor achita restanțele către angajații clubului, apoi către jucători”.

  • 10 membri fondatori a avut inițial ONG-ul care gestionează acum Petrolul, dar Virgil Dridea și Camil Oprișan au decedat – au rămas 8, adică Mircea Dridea, Gheorghe Liliac, Ion Cojocaru, Octavian Grigore, Ion Haralambie, Constantin Ștefan, Decu Crângașu și Paul Gușă

„Nu achită la timp banii, contractul se rupe automat”

Un detaliu deosebit de important al înțelegerii este acela că parteneriatul se întrerupe imediat dacă Marian Copilu nu respectă plata celor trei tranșe inițiale.

„E un fel de garanție că lucrurile pot merge mai departe într-un mod serios, așa cum ne dorim cu toții. Ar fi însă un dezastru în cazul în care retrogradăm. În schimb, dacă vom juca în Liga 1 și în sezonul viitor, vom fi unul dintre cele mai productive și atractive cluburi. Încasăm minimum trei milioane de euro din ticketing, sponsori și drepturi TV, ultimele cu cifre clar mai ridicate pentru noi, fiindcă urmează bonusuri în funcție de audiență și public. E un capitol la care Petrolul stă în primii cinci din campionat. Dacă nu chiar în primii trei!”, completează Ștefan.

Am ținut foarte mult ca în înțelegere să existe stipulat un lucru extrem de clar, ca echipa să-și păstreze numele Petrolul, să joace numai la Ploiești, pe stadionul Ilie Oană. Sper ca acest om să fie primit cum se cuvine, fiindcă suntem 800.000 de prahoveni, dar vine un străin să salveze clubul într-un moment delicat” – Mircea Dridea

Sursă: Prosport

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor