logo
RNTV Live

Păuleşti: Turmă de mistreţi surprinsă lângă casele oamenilor/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Turmă de mistreţi surprinsă lângă casele oamenilor. Se întâmplă în comuna Păuleşti. Mai multe animale sălbatice au ajuns să trăiască lângă curţile oamenilor, nestingherite. Un cititor republikanews, a surprins turma in timp ce este în căutare de mâncare.

În imagini se vede cum patru mistreţi aleargă printr-un loc cu vegetaţie, la doar câţiva metri de locuinţele oamenilor. Oamenii din localitate sunt panicaţi.

 Porcul mistreț se hrăneşte cu ghindă, jir, fructe de pădure, rădăcini, rizomi sau bulbi de la diferite plante, viermi, şoareci, pupe de larve. Când hrana din pădure este insuficientă, mistreţii se intersectează cu omul: atacă cu precădere culturile de porumb, sfeclă, cartofi sau cereale. 

Motivele pentru care mistreţii părăsesc pădurile

Sunt multe cauzele pentru care fac acest lucru, printre ele se numără şi :- defrişările masive care se fac în continuare în pădurile din ţara noastră.
– înmulţirea tot mai mult a actelor de braconaj atât prin mijloace legale cât şi ilegale.
– construcţia în păduri de case, vile, cabane, care sunt păzite de mai mulţi câini.
– dispariţia liniştei din păduri odată cu dezvoltarea turismului, numărul tot mai mare de turişti însoţiţi de câini a crescut foarte mult.
– poluarea tot mai mare a pâraielor din păduri cu substanţe poluante(rumeguş, resturi menajere, substanţe toxice).
– înmulţirea mistreţilor în unele zone peste efectivele optime admise de lege.

Mistreţii atacă dora dacă sunt răniţi sau dacă scroafa are pui şi cineva încearcă să-i ia.
Mistreţii cu excepţia celor două situaţii enumerate mai sus nu atacă niciodată omul.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor