logo
RNTV Live

Toscana de Romania se află la doi pași de Ploiești

Valea Călugareasca
Mihai Constantinescu

Toscana de Romania se află la doi pași de Ploiești.

Acest titlul de onoare a fost dat mai multor tinuturi de pe teritoriul țării noastre după vizitele turiștilor străini care au rămas impresionați de frumusetea locurilor, bucatele tradiționale de-a dreptul delicioase, urmele istoriei, sate vechi, tradiționale dar și podgoriile impresionante.

Un astfel de loc este și Valea Călugărescă despre care străinii vorbesc numai cu cuvinte de laudă. Au numit-o Toscana de Romania pentru frumusețea locurilor și vinuri rafinate. Pinot Noir, Pinot Gris sau Saugvinon sunt cateva dintre emblemele locurlui.

Valea Calugărească este premiată pentru vinurile locale, dar și pentru prelucrarea, verificare și valorificarea boabelor de struguri.

Cei care vin aici, fie că sunt prahoveni sau turiști străini vor fi impresionați și de Muzeul Crama 1777.

Muzeul este o reproducere a Cramei de la 1777, cea mai veche construcție țărănească din lemn de pe teritoriul județului Prahova și printre cele mai reprezentative din zonele viticole ale Țării Românești, fiind construită în anul 1777, conform inscripției existente pe portalul ușii. Crama propriu-zisă era destinată mustăritului strugurilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor