logo
RNTV Live

Cele mai renumite soiuri de struguri de masă, jurizate la Valea Călugărească! Valeriu Tabăra, prezent la ineditul eveniment/ VIDEO/FOTO

struguri-1
Mihai Constantinescu

Cele mai renumite soiuri de struguri de masă, jurizate la Valea Călugărească! Valeriu Tabăra, prezent la ineditul eveniment.

Astăzi se desfașoară editia a VIll-a al celui imai renumit concurs- expoziție din Valea Călugărescă, dedicat strugurilor de masă.

Este organizate de Institutul de Cercetare –
Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Valea
Cälugäreascã, în colaborare cu Societatea Românã a
Horticultorilor, la sediul I.C.-D.V.V. Valea Cälugäreascà.

Astfel cele mai renumite soiuri de struguri de masă, atât din ţară, cât şi din afară, sunt jurizate la Valea Călugărească! Mai exact 51 de soiuri alese pe spranceana. Specialiştii vor analiza în detaliu fiecare soi şi, fără dubii, strugurii româneşti se clasifică în topul celor mai bune soiuri.

Ion Marin, directorul ICDVV V Călugarească a vorbit despre ediția din acest an .

Din păcate , 2022 nu este un an tocmai bun la capitolul producție.Vremea potrivnică a dat de furca producatorilor, iar specialistii caută acum metode, pentru a ăasi cele mai bune solutii in laboratoare, pentru ca plantatiile sa reziste noilor conditii climatice.

La eveniment a fost prezent si Valeriu Tabără, fost ministru al agriculturii

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor