logo
RNTV Live

Termo Ploiești, din nou motiv de scandal în CL Ploiești. Se deschide o casierie pentru plata facturilor și avizelor

cl_nov
Dumitrescu Vlad

Consiliul Local Ploiești a aprobat joi, în cadrul unei ședințe extraordinare, un  proiect de hotărâre prin care  a fost modificat proiectul de înființare a Termo Ploiești.

 Modificările făcute de legislativul ploieștean  au fost necesare pentru ca operatorul să poată să deschidă o casierie pe strada Basarabi nr.5.

Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe tensionate, cu schimb de replici dure între primarul Andrei Volosevici și consilierul local PNL, Gheorghe Sârbu.

Primarul Volosevici: Abia facem prima casierie

”În momentul acesta, la 30 și ceva de zile de funcționare, abia facem prima casierie. (…)

Problema este că nouă ni se spune constant de către CA că nu putem să intervenim să facem ceva (n.r nu pot interveni primarul și cei doi viceprimari) în zona decizională a Termo Ploiești, societate a Consiliului Local.

Pentru asta vă cer ajutorul dumneavoastră.(…). Problema este că nu se poate să vii la Primăriei să spui că mai avem nevoie de 28 milioane lei.(…).

În acest moment nu există citirea, pe sfârșitul lui octombrie și noiembrie. Pare că a început de ieri, dar nu pare.

Urmează citirea și apoi facturarea. Mai pe românește nu s-a încasat absolut nimic. Asta a fost logica managementului deosebit de acolo și pare că este în continuare.

Astăzi aprobăm o casieri în care eventual oamenii, după ce vor avea citirea și restul, vor merge să-și plătească facturile. (…)”, a susținut printre altele primarul Andrei Volosevici.

Reacția consilierului Gheorghe Sârbu

”V-am ascultat cu mare atenție. Ați luat un obicei ca la fiecare început de ședință să ne țineți o predică foarte amănunțită, nouă, consilierilor locali.

Vă reamintesc, poate nu ați înțeles, atât viceprimarul care răspunde de această societate, care face parte din Consiliul Local, nu-mi amintesc să vină în fața noastră și să ne spună de niște probleme de la Termo Ploiești și noi să nu luăm măsuri ca să îmbunătățim situația.

Îmi amintesc ca dumneavoastră, care sunteți alesul ploieștenilor, să vă dați la o parte și să spuneți mereu că este societatea Consiliului Local. Și dumneavoastră faceți parte din administrația asta mare a Ploieștiului.

Avem aceleași obligații, să asigurăm buna funcționare a societății înființate, să asigurăm ploieștenilor apă caldă și căldură. Vă rog ca pe viitor să nu mai veniți să criticați Consiliul Local. Noi ne facem datoria cu tot simțul răspunderii.

Domnule primar, aveți datoria, ca și noi, să puneți lucrurile în funcțiune acolo. Este un început de drum. Este o societate abia înființată(…).

Vom face și casierii, vom începe și să încasăm. Sigur vom pune încet, încet la punct toate problemele societății (…).

Domnule primar, vă asigurăm că suntem lângă dumneavoastră și vă ajutăm să faceți tot ce doriți în cadrul acestei societăți. ”, a răspuns acuzațiilor consilierul local Gheorghe Sârbu.

După lungi dezbateri în contradictoriu, proiectul a fost votat.

Astfel, punctul de lucru cu publicul, unde se vor putea efectua plăți pentru apa caldă și căldura furnizată clienților Termo Ploiești, va fi amenajat pe strada Basarabi nr. 5.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor