logo
RNTV Live

Investiție majoră în Prahova. Vezi ce contract important a semnat Consiliul Județean

Investiție majoră în Prahova. Vezi ce contract important a semnat Consiliul Județean
Ciprian Radu

Investiție majoră în Prahova

Consiliul Județean Prahova a semnat contractul pentru construirea unei stații de tratare a deșeurilor.

Investiția este extrem de importantă pentru Prahova. Noua stație va permite tratarea mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile.

Va fi construită la Ploiești.

Valoarea lucrărilor este de 61.531.405,20 lei, inclusiv TVA.  Durata de realizare este de 18 luni, de la data ordinului de începere. În acest termen sunt incluse etapele de proiectare, execuție a lucrărilor și testare a echipamentelor.

Stația va avea o capacitate de prelucrare de 150.000 tone pe an.

CITEȘTE și Coşmarul şoferilor s-a sfârşit. Cele mai proaste drumuri judeţene din Prahova au fost reparate/ FOTO

Odată cu punerea acesteia în funcțiune, cantitatea de deșeuri biodegradabile la depozitare va fi redusă, conform obligațiilor asumate de România în UE.

Contractul a fost semnat marți, 24 octombrie, de către președintele CJ, Bogdan Toader. Asistența financiară nerambursabilă primită de la Uniunea Europeană este de 46.686.903,53 lei.

Stația va fi construită de SC Strabag SRL.

Finanțarea acestui contract va fi realizată din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și reprezintă continuarea proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Prahova”.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor