logo
RNTV Live

Tensiunile iau amploare între conducerea Consiliului Județean Prahova și cea a Primăriei Ploiești din cauza termoficării/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Tensiunile iau amploare între conducerea Consiliului Județean Prahova și cea a Primăriei Ploiești din cauza termoficării

În timp ce spitalele și 130.000 de ploieșteni trebuie să se descurce fără apă caldă, tensiunile iau amploare între conducerea Consiliului Județean Prahova și cea a Primăriei Ploiești. Asta după ce membrii Adunării Generale a Acţionarilor  a ADI „Termo Prahova“ au votat  rezilierea contractului cu societatea TERMOFICARE PRAHOVA S.A.. Decizia vine ca urmare a faptului că operatorul a sistat furnizarea apei calde către ploieşteni, deşi nu existau motive tehnice sau legale să o facă.

TERMOFICAREA PLOIEȘTIULUI, ÎN DERIVĂ

Ploieștiul a rămas oficial fără operator de termoficare! Membrii Adunării Generale a Acţionarilor  a ADI „Termo Prahova“ au votat  rezilierea contractului cu TERMOFICARE PRAHOVA S.A., noua societate care a  preluat serviciul de alimentare cu energie termică din municipiul Ploiești în urmă cu doar câteva luni.

Anunțul a fost făcut de preşedintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, acesta susținând că operatorul este obligat să asigure continuitatea furnizării  apei calde și ,în caz, a căldurii, pentru o perioadă de 90 de zile. Decizia vine ca urmare a faptului că operatorul a sistat furnizarea apei calde către ploieşteni, deşi nu existau motive tehnice sau legale să o facă.

Totodată, reprezentanții Consiliului Județean Prahova au susținut că în actuala situație, în care contractul cu operatorul de termoficare a fost reziliat, Primăria Ploiești va putea să încredințeze acest serviciu de utilitate publică prin încredințare directă, până la finalizarea unei noi licitații.

Primarul Andrei Volosevici nu este deloc de acord cu poziția conducerii Consiliului Județean Prahova, edilul precizând că municipalitatea nu poate iniția o procedură de achiziții în contextul în care nu are în administrare CET Brazi.

De altfel, Carmen Radu , cea care se ocupă de achizițiile publice ale Primăriei Ploiești, susține că nu există un cadru legal ca municipalitatea să contracteze un nou operator atâta timp cât de serviciul de termoficare se ocupă ADI TERMO PRAHOVA.

Cum situația rămâne incertă în ceea ce privește contractarea unui nou furnizor de apă caldă și căldură, ploieștenii nu au decât să spere că problema termoficării va fi rezolvată în următoarele trei luni. Cât despre momentul în care va curge din nou apa caldă la robinet, asta rămâne de văzut.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor