logo
RNTV Live

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, la start/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, la start

Persoanele fizice şi juridice pot aplica pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus începând de marţi, 8 februarie 2022. Bugetul este de peste 1,2 miliarde lei, cel mai mare de până acum . Mașina casată trebuie să fie înmatriculată în România de cel puțin 6 ani.

În ceea ce priveşte „Rabla Clasic”, prima de casare este de 6.000 lei pentru un autovehicul uzat, respectiv de 9.000 lei pentru două autovehicule vechi.

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că persoanele fizice vor putea, de marți, 8 februarie, să se adreseze producătorilor și dealerilor auto pentru înscrierea în programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Ediţia din acest an a celor două programe guvernamentale vine cu o serie de modificări. Astfel, în ceea ce priveşte „Rabla Clasic”, prima de casare este de 6.000 lei pentru un autovehicul uzat. De asemenea prima de casare este 9.000 lei pentru două autovehicule vechi.

O altă modificare se referă la vechimea autovehiculului uzat eligibil în cadrul programulu. Trebuie să fie de cel puţin 6 ani de la data primei înmatriculări în România, faţă de 8 ani cât se solicita anterior.

Programul Rabla Plus

În ceea ce priveşte Programul Rabla Plus, s-a introdus obligativitatea casării unui autovehicul uzat pentru achiziţionarea unui autovehicul nou. Totodată, pentru fiecare autovehicul nou, există posibilitatea casării a maximum două autovehicule uzate.

O schimbare importantă ține de faptul că din 2022 și cei care vor să-și ia o mașină 100% electrică trebuie să caseze o mașină veche pentru a putea beneficia de o finanțare totală de 51.000 lei pentru mașina nouă. Până acum nu era obligatoriu să predai o mașină veche pentru a-ți lua o electrică nouă cu subvenție.


Rabla Clasic va beneficia de 560 milioane lei, iar Rabla Plus va avea un buget de 680 milioane lei.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/accident-in-cea-mai-aglomerata…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor