logo
RNTV Live

Subvenție de 1000 de euro pentru legume/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Subvenție de 1000 de euro pentru legume.

Începând din 15 octombrie, fermierii înscriși în ciclul 2 de producție legume în spații protejate, trebuie să înreapă să valorifice producție pentru a benefia de subvenția de 1000 de euro. Cum sunt mulți prahoveni prinși în program, în piețe vom avea legume românești până aproape de decembrie. Mai mult, săptămâna viitoare se sărbătorește Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti. Cu acest prilej, românii vor fi încurajați să cumpere produse românești.

Subvenție de 1000 de euro pentru legume

Cei care doresc să beneficieze de sprijin financiar pentru a cultiva legume în solarii, mai au la dispoziție 10 zile pentru a a demara valorificarea produselor din  ciclul I I de producție. Valoarea sprijinului total este de 4.000 euro/per beneficiar, pentru producțiile de tomate valorificate în perioada 1 martie și 10 iunie pentru ciclul I și 15 octombrie – 9 decembrie pentru pentru ciclul II. În ciclul II, de toamnă, sunt subvenționate și culturile de ardei gras, ardei kapia, castraveți, fasole păstăi, salată spanac și ceapă verde. Valoarea sprijinului este  de 1.000 euro/per beneficiar.

Pentru culturile de toamnă din solarii, suma se plătește pentru legumele valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie. Minimul necesar pentru 1.000  de mp este de 4000 de kilograme de castraveți, 10.000 de plante de salată, sau 2000 de kilograme de ardei gras.

”Ziua Naţională a produselor agroalimentare româneşti”

”Ziua Naţională a produselor agroalimentare româneşti” se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 10 octombrie. Prin acesta lege se vrea îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt. Se doreste si încurajarea consumului de produse agroalimentare obţinute pe teritoriul României din materii prime de bază provenite de la producători români.

În perioada 8 – 10 octombrie 2022, la nivelul întregii ţări, se vor organiza targuri șievenimente. Vor fi organizate peste 100 de târguri..

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor