logo
RNTV Live

Statul va garanta credite de până la 75.000 de lei pentru tinerele familii/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Statul va garanta credite de până la 75.000 de lei pentru tinerele familii. Costurile cu nunta sau nașterea unui copil, sunt printre cheltuielile eligibile din cadrul programului „FamilyStart”.

Statul va garanta credite de până la 75.000 de lei pentru tinerele familii

Guvernul a aprobat, miercuri, prin ordonanță de urgență, programul guvernamental „FamilyStart”. Acesta  constă în garantarea de credite în valoare de maximum 75.000 lei, în proporţie de 80%, de către stat, pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniți şi până la 45 de ani neîmpliniți, care își întemeiază o familie şi/sau tineri care formează o familie și care au, împreună, salarii nete lunare de până la maximum 7500 de lei.

Se consideră cheltuieli eligibile ale beneficiarului, costurile ce decurg din evenimente care conduc la obținerea statutului de soţ şi soţie, precum cununia religioasă, cununia civilă sau ceremonia cu prilejul căsătoriei, dar nu mai mult de 20.000 lei.

Plata cheltuielilor cu spitalizarea în cazul nașterilor, creditată

Și plata cheltuielilor cu spitalizarea în cazul nașterilor este creditată de către stat. Mai mult, din cei 15.000 de euro,  se pot achita cheltuieli pentru creşă, pentru grădiniţă, pentru after school, dacă au copii, pentru eventual achiziţionarea unui autoturism cu mai multe locuri, dacă este vorba despre o familie numeroasă, cu şapte opt locuri sau pentru un avans pentru contractarea unei locuinţe. Creditul poate fi acordat o singură dată. Prin acest program se acordă credite pentru o perioadă de maximum 10 ani, inclusiv perioada de grație. Creditele se acordă pentru cheltuieli efectuate pe teritoriul României.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor