logo
RNTV Live

Primăria Băicoi închide groapa de gunoi din localitate. Pe propria cheltuială!

groapa gunoi
Oana Stoica

Groapa de gunoi de la Băicoi, pasată în curtea autorităților

De aproape doi ani, la Băicoi oamenii sunt nevoiți să suporte mirosul insuportabil venit de la groapa de gunoi.

Rampa situată lângă localitate a ajuns la capacitatea maximă în doi ani, deși autorizația de mediu prevedea o funcționare de 10 ani.

Lucrurile dubioase petrecute aici au stârnit proteste în 2016. Așa s-a reușit amendarea operatorilor și sistarea activității.

Despre asta citește aici: https://portal.republikanews.ro/scandalul-de-la-rampa-de-gunoi-din-baicoi-departe-de-se-fi-incheiat/

Banii pentru închiderea gropii au dispărut

Chiar dacă activitatea a fost sistată la ramba de gunoi din Băicoi, poluarea încă se simte. Localnicii sunt nevoiți să ruporte mirosurile greu de descris în cuvinte.

Primarul Marius Constantin spune că primăria este nevoită să se ocupe de închiderea gropii. Asta înseamnă și ecologizarea ei. Adică…bani mulți.

Și asta în condițiile în care, inițial, primăria Băicoi a fost unul dintre cei 15 parteneri la înființarea gropii de gunoi. Mai exact, autoritățile au pus la dispoziție terenul.

Acum, toți partenerii au dispărut, ca și fondurile de rezervă pentru închiderea gropii.

Iată ce i-a spus primarul Marius Constantin, ministrului mediului, Grațiela Gavrilescu:

 

Citește și: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/baicoi-orasul-inconjurat-de-deseuri-446585

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor