logo
RNTV Live

Șoferilor beți sau drogați care ucid din culpă li se va interzice să mai conducă!

soferi-beti-drogati-la-volan
Ștefan Petre

Așa numita „Lege Anastasia” a fost completată în Senat – așadar, șoferii care ucid din culpă, beți sau drogați, vor avea INTERDICȚIA DE A MAI CONDUCE PENTRU 5 ANI, după executarea pedepsei!

Se discută de mult timp în spațiul public despre înăsprirea pedepselor pentru șoferii iresponsabili care comit accidente mortale, conducând beți sau drogați. O modificare la maximum permis de lege și în completarea pedepselor pe latură penală va face ca șoferii aflați în culpă să nu mai aibă dreptul de a obține permis timp de 5 ani, după executarea pedepsei penale, notează ICars.ro.

Una dintre modificările aduse legislației este amendarea ”Legii Anastasia”, legea care înăsprește pedepsele pentru șoferii care comit fapte deosebit de grave. Numele sub care este cunoscută legea în spațiul public este dat de o fetiță care a fost victima unui accident comis de un astfel de șofer iresponsabil.

Şoferii condamnați pentru ucidere din culpă, comisă sub influența alcoolului sau drogurilor ori fără permis auto, vor avea interdicția de a obține din nou dreptul de a conduce timp de 5 ani după executarea pedepsei, potrivit unui proiect de lege votat luni în Senat.

Senatorul Robert Cazanciuc a fost cel care a depus amendamentul ce duce la maximum permis de lege pedeapsa complementară pentru astfel de fapte:

„A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele.”

Robert Cazanciuc: „Am propus și colegii au fost de acord, astăzi, în Senat, votând cu 105 voturi „pentru” din 106, un amendament la un proiect legislativ de modificare a Codului Rutier, prin care persoanele condamnate pentru ucidere din culpă, comisă sub influența alcoolului sau drogurilor ori fără permis auto, să aibă interdicția de a obține din nou dreptul de a conduce timp de 5 ani după executarea pedepsei.

Acesta este termenul maxim prevăzut de Codul penal pentru măsuri complementare.

Acest amendament vine în continurea și în completarea proiectului legislativ cunoscut sub denumirea de Legea Anastasia, proventă de la numele unui copil ucis pe drumurile publice de o persoană care a condus fără a avea acest drept.

Să nu uităm că, de cinci ani încoace, România se află în continuare pe locul 1 în Europa la numărul de accidente rutiere mortale, iar multe dintre acestea fac obiectul modificărilor legislative propuse acum.”

Sursă: ICars.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor