Situaţie tot mai critică în Prahova din cauza pestei porcine africane. Noi focare şi mai multe suspiciuni de focare în judeţ

focare sursă foto Olt Alert

Pesta porcină africană se răspândeşte rapid  în Prahova

Situaţie tot mai critică în Prahova din cauza pestei porcine africane. Noi focare şi mai multe suspiciuni de focare în judeţ.

Situaţie tot mai critică din cauza virusului pestei porcine africane. În acest moment, în județul Prahova au fost confirmate 10 focare de pestă porcină africană.

Ieri, 15 iulie, Centrul local de combatere a bolilor s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a aproba planul de măsuri

În cursul zilei de ieri, au fost confirmate prin Buletine de Analiza emise de IDSA Bucuresti, 2 focare de PPA (1 in comuna Poienarii Burchii –sat Poienarii Rali si 1 in comuna Gorgota-sat Poienarii Apostoli).

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Prahova, în judeţ au apărut 5 suspiciuni de PPA ( 1 în comuna Tîirgşorul Vechi-sat Târgşoru Vechi, 1 în comuna Poienarii Burchii – sat Poienarii Vechi, 1 în comuna Gorgota – sat Fînari, 1 in comuna Poienarii Burchii – sat Poienarii Rali, 1 in comuna Brazi – sat Brazii de Jos). Analizele efectuate de DSVSA Prahova au ieşit pozitive, ele fiind trimise pentru confirmare la Bucureşti. S-a făcut evaluarea stării de sănătate a porcilor, urmând ca în cursul zilei să fie ucişi şi îngropaţi.

Autorităţile locale continuă recensământul suinelor din zonele afectate de PPA, iar echipajele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova continuă controalele în trafic ale autovehiculelor care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe căile rutiere, mai anunţă reprezentanţii Prefecturii Prahova.

Vezi şi https://republikanews.ro/pesta-porcina-africana-se-raspandeste/?fbclid=IwAR0NPSwFYJVLawzdxdymzNny4r2k7J3kxXd8basVYw_hQg8o7xFHJ19Cr3k

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here