logo
RNTV Live

Alertă în Prahova. Pesta porcină africană se răspândeşte cu repeziciune. Noi focare depistate

pesta porcina africana
Mihai Constantinescu

Pesta porcină face ravagii în Prahova

Alertă în Prahova. Pesta porcină africană se răspândeşte cu repeziciune. Noi focare depistate

Noi focare de pesta porcină africană au apărut în Prahova. De la depistarea primului focar, adică cel din 9 iulie 2019 și până astăzi, 15 iulie 2019, au fost confirmate în total 8 focare.

Vineri Centrul local de combatere a bolilor la animale Prahova  s-a întrunit de urgenţă pentru a se lua măsurile necesare pentru combaterea focarelor. Au fost aprobate 5 Hotărâri privind Planurile de măsuri pentru combaterea a 5 focare de PPA din județ, confirmate în după-amiaza zilei de 11.07.2019 prin Buletine de Analize emise de IDSA Bucureşti. (4 focare la porci domestici si 1 focar la porc mistreţ ). Echipele DSVSA Prahova s-au deplasat în teren, la focarul la porc domestic din localitatea Târgșorul Vechi, pentru uciderea porcului, dezinfectie si ingropare, anunţă reprezentanţii Prefecturii Prahova.

Focare de pestă porcină

În cursul zilei de sâmbătă, 13 iulie 2019 au mai fost confirmate, prin Buletine de Analize emise de IDSA Bucureşti, alte 3 focare de PPA la porci domestici, astfel:
-2 în gospodării din comuna Gorgota-sat Crivina, fiind uciși 2 porci.
-1 în comuna Șirna- 2 porci domestici găsiți morți pe raza U.A.T. Șirna.

De asemenea, au apărut 2 suspiciuni de PPA (1 în comuna Poienarii Burchii –sat Poienarii Rali și 1 in comuna Gorgota-sat Poienarii Apostoli). Au fost efectuate analize de către DSVSA Prahova (rezultatul fiind pozitiv), analize care au fost trimise, în cursul zilei de 13.07.2019, la IDSA Bucureşti pentru confirmare . Au fost ucişi 2 porci, potrivit sursei citate

Toți porcii ucisi au fost îngropați în groapa destinată neutralizării cadavrelor porcilor ucisi/morti din cauza PPA avizată de DSVSA, Garda de Mediu, DSP si SGA din Prahova.

Noile cazuri de PPA se află în zona de protecție/supraveghere a focarelor anterioare.

Continuă recensământul suinelor

Autorităţile locale continuă recensământul suinelor din zonele afectate de PPA. Echipajele mobile ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova continuă controalele în trafic ale autovehiculelor care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe căile rutiere. Până acum nu au fost descoperite autoturisme care transportau animale.

Astăzi, 15.07.2019, de la ora 14.00, se va întruni Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor pentru a aproba cele două hotărâri privind planurile de măsuri pentru combaterea ultimelor două focare, mai anunţă sursa citată.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/o-zi-de-vacanta-petrecuta-la-stana-regala-s-a-transformat-in-cel-mai-mare-cosmar-pentru-doi-turisti/?fbclid=IwAR2iyv1mcmlzCit-fzdtgizmkTAboUfbbzsTPB3gjrpmQagObK08uSrWqw8

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor