logo
RNTV Live

Situația scapă de sub control. Primarii din Prahova nu vor să înființeze centre de carantină pentru românii întorși acasă

coada la vama
Daniel

Situație critică în Prahova!

Mii de români nu au luat în calcul sfatul președintelui de a nu se întoarce în România de sărbători. Astfel, pentru a fi acasa de Paște, mulți dintre aceștia și-au făcut deja calculele: vor sta două săptămâni în carantină, iar de sărbători vor fi acasă cu familia.

Din nefericire, centrele de carantină sunt pline, iar primarii din Prahova refuză să înființeze centre de carantină în Prahova, chiar dacă asta ar intra în atribuțiile lor.

Chiar în acest moment, președintele Consiliului Județean Prahova Bogdan Toader și prefectul județului Cristian Ionescu, încearcă să găsească soluții pentru valurile de români care se întorc acasă.

Reprezentanții celor două autorități fac apel către primarii din județ să fie înțelegători și să contribuie la identificarea acestor centre de carantină, întrucât situația riscă să scape de sub control. În lipsa un astfel de centre de carantină, toți acești români întorși acasă vor fi izolați la domiciliu, însă riscurile sunt cu atât mai mari în contextul în care în ultima perioadă s-a dovedit că mulți încalcă frecvent această măsură.

Chiar dacă in HG 201/2020 scrie clar ca autoritatea publică locală trebuie sa asigure aceste locuri, ceea ce s-a inteles si aplicat in foarte putine localități, Prefectura văzându-se nevoită să acopere sarcina asta, spun reprezentantii institutiei.

Mulți dintre primarii localităților se tem ca nu cumva în urma acestor centre de carantină să nu își piardă susținătorii la urmptoarele alegeri.

In acest moment, în parcarea Parcului Municipal Vest se afla mai multe persoane venite din UK pentru a fi repartizate în mai multe centre de carantină.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor