logo
RNTV Live

Singurul parc al Ploieștiului unde directorul muncește cot la cot cu subordonații. Eforturile sunt însă anulate de războaiele politice, mascate sub demersuri civice

donald Constantin Parc municipal
rnews

Transformarea aproape miraculoasă a Parcului Municipal Vest, dintr-un câmpul inutil plin de bălării într-o adevărată zonă de liniște și agrement nu e deloc pe placul unora.

Acum, când se poate numi cu adevărat parc, PMV a devenit ținta unor atacuri gratuite. De ce? Simplu!

Atunci când vrei să ataci politic, îți maschezi intențiile cu demersuri civice. Și nu oricum, ci unele publice. Iar pentru astfel de lucruri, cel mai potrivit este Facebook-ul.

De patru ani, de când a preluat conducerea Parcului Municipal Vest, Donald Constantin a reușit aproape imposibilul. Și chiar nu sunt vorbe mari!

Cu o mână de oameni, cu bani puțini alocați de la bugetul local, Donald Constantin nu s-a lăsat învins.

A transformat 54 de hectare acoperite de bălării într-o oază preferată de tot mai mulți ploieșteni.

Nu a fost simplu. Directorul parcului a fost nevoit să muncească pe brânci. Tocmai pentru a motiva cei câțiva subordonați să facă la fel.

A tuns iarba, a vopsit și reparat locurile de joacă și mobilierul din parc, și-a rugat prietenii să îl ajute cu vopsea, arbori, sau plante exotice. Și a reușit să facă un punct de atracție din parc.

Directorul Parcului Municipal Vest Directorul Parcului Municipal Vest, sprijin pentru angajaţi şi cetăţenii care vor să ajungă în parc

Au fost patru ani de muncă, dar și de satisfacții. Tipic românește, în cei patru ani nu au lipsit nici atacurile. Mai mult sau mai puțin virulente, acestea nu l-au oprit pe Donald Constantin.

Așa cum știm, politica bate filmul, dacă putem spune asta. Iar acum, cineva îi vrea capul directorului, dar se aude că și scaunului.

Și ca să își ”justifice” revendicarea postului, politrucii oportuniști aruncă cu mizerii. Au și metode. Pun diverși așa-ziși activiști de mediu, să posteze pe facebook, ”dezastrul” descoperit în parc: un tomberon fără roți și o grămăjoară de piatră depozitată la marginea parcului. Exemplificăm și cu fotografiile făcute publice.

Păcat că individul cu spirit civic nu a văzut și alte aspecte relevante: curățenia, spațiile verzi îngrijite sau lucrările care se fac la patinoar.

Contactat de Republikanews, directorul Donald Constantin a oferit și explicații:

” Piatra a fost depozitată acolo pentru că avem acum niște lucrări de reamenajare în parc, iar aceasta va fi folosita la acestea. Cât despre tomberonul fără roți, acestea au fost folosite pentru repararea altor patru tomberoane din parc, distruse de cetățenii certați cu bunul simț. Îmi pare rău că nu sunt văzute și lucrurile bune, ci doar micile aspecte negative. Sunt convins că nici contextul nu a foat ales întâmplător. Vreau însă să-i asigur pe ploieșteni că voi face toate eforturile, la fel ca și în ultimii patru ani, pentru ca parcul să fie locul ideal pentru plimbare și relaxare.”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor