logo
RNTV Live

Simulare BAC 2023: ce a picat la română + bareme

img (1)
Ștefan Petre

Absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a au susținut, luni, proba la Limba și literatura română de la simularea examenului de Bacalaureat din 2023.

Au fost publicate subiectele la Limba și literatura română și baremul la simularea BAC 2023, pentru profilurile real și uman.

Subiecte și bareme:

La profilul uman, la simularea pentru BAC 2023, primul subiect la română a avut ca suport un text scris de Vasile Țițescu: „L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu”. Al doilea subiect a fost bazat pe un fragment dintr-o poezie de Tudor Arghezi, elevii având drept cerință evidențierea relației dintre ideea poetică și mijloacele artistice. La subiectul al treilea, elevii de clasă terminală, profil uman, au avut de redactat unui eseu de 400 de cuvinte în care să se prezinte relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat. Cei de la clasele cu profil real au avut de făcut caracterizarea unui personaj dintr-un basm cult – „Harap Alb” de Ion Creangă.

Surse: HotNews, Știrile Pro TV

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor