logo
RNTV Live

Simona Halep rămâne fără victorie în fața Sarapovei

sarapova
Cristian Anghelescu

Simona Halep rămâne fără victorie în fața Sarapovei

Simona Halep a fost învinsă în această dimineață, 6-4, 4-6, 6-3 la arenele Flushing Meadows din New York. Partida a contat pentru primul rund al turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului.

Halep (25 ani), a doua favorită a competiției, a pierdut pentru a șaptea oară în tot atâtea meciuri în fața rusoaicei. Meciul a durat două ore și 42 de minute și a început în jurul orei 03:00.

Sarapova (30 ani), a făcut un meci extraordinar, a lovit în forță și cu o precizie ridicată. Ea a dominat jocul, dovadindu-se un adversar de mare calibru. Halep a avut probleme cu serviciul, a stat mult în spatele liniei de fund și a fost agresivă doar rareori.

Cum s-a desfășurat partida

În primul set, rusoaica a reușit break-ul la 2-1 și s-a desprins (3-1), dar Halep a revenit și a câștigat și ea contra serviciului (3-2), însă nu a reușit să egaleze. Simona a revenit totuși în joc, luând două ghemuri la rând și făcând 4-4. Șarapova a dominat finalul de set și s-a impus cu 6-4.

Rusoaica a început excelent și actul secund, conducând la un moment dat cu 4-1. Șarapova a avut o minge de 5-1 și părea că zarurile sunt aruncate, însă Halep a revenit formidabil. Ea a făcut punct după punct și a câștigat setul cu 6-4, după cinci ghemuri consecutive. De remarcat că, în ultimul ghem, Simona a salvat nu mai puțin de cinci mingi de break!

Setul decisiv a început foarte prost pentru Simona, care a greșit mingi ușoare și Șarapova s-a desprins repede la 3-0. Ambele jucătoare și-au făcut în continuare destul de ușor serviciul, astfel că s-a ajuns la 5-3. Halep a avut o minge de break la acest scor, dar nu a reușit să o transforme și Șarapova a încheiat conturile.

Șarapova a reușit 7 ași, a făcut 7 duble greșeli, a adunat nu mai puțin de 60 de winners, dar a avut și 64 de erori neprovocate. Halep a avut un singur as, a comis 4 duble greșeli, a avut 15 lovituri direct câștigătoare și 14 erori neprovocate. Șarapova a avut 5 mingi de break transformate din 22 create, iar Halep 4 din 10.

Statistica meciului

La punctele realizate cu primul serviciu raportul a fost de 65%-62% pentru rusoaică, iar la al doilea de 47%-37%. Nota de echilibru din acest meci este reflectată și de totalul punctelor realizate, 113 Șarapova, 108 Halep.

Halep, a cărei cea mai bună performanță la US Open a fost semifinala din 2015, nu mai pierduse din primul tur la Flushing Meadows din 2010, de la prima sa participare.

Simona, care anul trecut s-a oprit în sferturile de finală, va primi pentru participare 10 puncte și 50.000 de dolari.

Halep este a treia româncă învinsă în primul tur la US Open în acest an, după Irina Begu, eliminată de Katerina Kozlova (Ucraina), cu 6-2, 7-6 (7), și Mihaela Buzărnescu, întrecută de daneza Caroline Wozniacki, cu 6-1, 7-5.

Alte trei românce vor mai juca în primul tur, Monica Niculescu (contra franțuzoaicei Kristina Mladenovic), Sorana Cîrstea (adversară olandeza Lesley Kerkhove) și Ana Bogdan (împotriva americancei Taylor Townsend).

sursa: agerpres

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor