logo
RNTV Live

Simona Halep, revenire superbă în “thriller-ul” din turul 3!  

simona indian wells 2018
Cristian Anghelescu

Simona Halep, revenire superbă în “thriller-ul” din turul 3!  

Simona Halep a avut parte de un meci foarte greu în turul al treilea la Indian Wells, dar a reușit să o elimine pe Caroline Dolehide (SUA, 19 ani, locul 165 WTA) cu scorul de 1-6, 7-6 (3), 6-2. Astfel, ea s-a calificat în optimile de finală ale competiției din California.

Liderul WTA își cunoaște deja adversara din faza următoare, aceasta fiind Qiang Wang (China, 26 de ani, locul 55 WTA), care tot în această dimineață a trecut de Kristina Mladenovic (Franța, 24 de ani, locul 15 WTA), scor 6-1, 6-2.

Desfășurarea partidei

În primul set, Simona nu a avut antidot pentru loviturile puternice ale jucătoarei din SUA, care în game-ul inaugural – ce avea să fie și cel mai lung al întregii partide, întinzându-se pe parcursul a mai mult de 10 minute – a salvat nu mai puțin de 5 mingi de break (două dintre ele cu ajutorul benzii fileului) și a pornit cu un moral foarte ridicat. Dolehide s-a impus cu un neverosibil 6-1 în primul set.

Halep a condus în permanență în partea a doua, dar adversara s-a ținut aproape. Simona a reușit primul break abia când a făcut 4-2 în setul secund, apoi a pierdut pe propriul serviciu și după aceea a reușit și un rebreak, dar nu a reușit să păstreze avantajul și setul s-a decis la tiebreak, acolo unde jucătoarea din România a fost mai lucidă și a reușit să se impună pentru a rămâne în meci și în turneu.

Liderul topului WTA a început “ca din pușcă” setul decisiv și s-a distanțat rapid la 3-0. Dolehide a luat un game pe serviciul Simonei, dar în tot setul a mai câștigat unul singur și Halep a avut un final foarte bun, încununat cu o calificare muncită din greu.

sursa: digisport

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor