logo
RNTV Live

Români morți într-un accident de autobuz în Slovenia

D6FD132B-ED1C-4359-8238-4436ADC377B4
Tudor Teodora

Vineri dimineața, în jurul orei 5, între localitățile Gančani și Murska Sobota din Slovenia s-a produs un accident care a dus la moartea a trei cetățeni români. 

Mai multe persoane au fost rănite, iar autostrada este complet închisă. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost anunțată de către autoritățile locale la privire cu producerea accidentului. Autobuzul transporta 32 de români către Italia. 

”Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident”, anunță MAE.

Conform datelor disponibile, trei cetățeni au decedat în urma accidentului, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. 

Mai mult decât, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde au primit băuturi calde și alimente. Ulterior o să fie preluați  pentru a continua călătoria. 

MAE anunță că, anterior notificării, solicitări de asistență în legătură cu acest accident nu au fost recepționate. Ancheta autorităților slovene este în desfășurare. 

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Trei români au murit în urma unui accident de autobuz în Slovenia /  Autobuzul s-a răsturnat în afara drumului

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor