logo
RNTV Live

Sfinxul și Babele nu mai sunt ale prahovenilor. Decizia este oficială

SONY DSC
Mihai Constantinescu

Sfinxul și Babele nu mai sunt ale prahovenilor. Decizia este oficială

Disputele dintre județele Prahova și Dambovița, în ceea ce priveșțe pe teritoriul cărui județ sunt cele două monumente naturale, au luat sfarșit. Tribunalul Valcea a decis că cele două se află pe teritoriul județului vecin și nu în Prahova.

UPDATE

În urma soluției dată de Curtea de Apel Pitești, în dosarul nr.4994/120/2015*, având ca obiect STABILIRE LINIE DE HOTAR, Instituția Prefectului Județul Prahova face următoarele precizări:

          – Dosarul soluționat de Curtea de Apel Pitești  nr. 4994/120/2015* vizează delimitarea teritorială dintre cele două localități, orașul Bușteni și comuna Moroieni, respectiv dintre cele două județe, Prahova și Dâmbovița, și nu dreptul de proprietate asupra monumentelor naturale Sfinxul și Babele,

updae

Menționăm că limita teritorială între cele două localități din județe diferite nu modifică ceea ce este deja stabilit prin Hotararea de Guvern nr. 1359/2001, prin care se atestă apartenența celor două monumente naturale – Babele și Sfinxul la domeniul public al orașului Bușteni (Hotărârea de Guvern fiind în vigoare la acest moment).

Prin urmare, dreptul de proprietate asupra monumentelor naturale Sfinxul și Babele nu a fost în nici un caz stabilit în favoarea comunei Moroieni. Delimitarea dintre cele două localități și, respectiv județe nu afectează în nici un fel drepturile de proprietate anterior stabilite în mod legal.

       Ca o concluzie, așa cum aminteam și într-un comunicat anterior, monumentele naturale Babele și Sfinxul sunt două dintre cele mai importante simboluri naturale ale României, aflate în Parcul Național Bucegi, ceea ce înseamnă că din punct de vedere turistic și cultural, ele aparțin tuturor românilor.

comunicat Prefectura Prahova

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor