căldura în apartamente Anunţ Veolia Energie Prahova: două cartiere din Ploieşti rămân fără apă caldă şi căldură. S-a produs o avarie

După zvonurile lansate că Ploieștiul ar putea rămane, din data de 1 decembrie 2023, fără căldură și apă caldă în apartamentele racordate la sistemul centralizat de încălzire al municipiului, situație cauzată de expirarea la termen a licenței provizorii de furnizare a energiei termice a Termo Ploiești, lucrurile intră pe făgașul anunțat, în urmă cu o săptămână, de conducerea operatorului de termoficare, după ce consilierii locali au decis delegarea serviciului prin atribuire directă către Termo Ploiești.

Astfel, vineri, 22 septembrie 2023, a fost votată Hotărarea nr. 458 privind atribuirea în mod direct a contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică produsă în mod centralizat, în sistem de producție, transport, distribuție al municipiului Ploiești.

Hotărarea, mai jos:

Hotărârea a fost adoptată în baza avizului favorabil emis de Consiliul Concurenței la data de 21 septembrie 2023, durata noului contract fiind de patru ani.

Tarifele practicate de Termo Ploiești se păstrează, în continuare, la valoarea actuală, adică 720 de lei/ Gcal cu TVA. Singura problemă ar mai fi, în acest moment, ca subvenționarea agentului termic să fie susținută de Primăria Ploiești, iar cetățenii să plătească doar 220 de lei/ Gcal.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *