Vestea că municipiul Ploiești ar putea fi, din nou, în pragul unei crize după ce licența provizorie de funcționare a Termo Ploiești a expirat la începutul lunii septembrie, a creat panică printre cetățenii racordați la sistemul centralizat de încălzire. Concret, licența acordată de ANRE a expirat pe întai septembrie, lucru ce a condus la ideea că s-ar putea ajunge la o criză fără precedent pentru ploieștenii care trăiesc la bloc și care ar putea rămâne fără apă caldă și căldură în apartament exact la începutul sezonului rece, adică pe întai decembrie.
Cum licența provizorie a expirat de mai bine de două săptămani, contractul obligă operatorul să asigure continuitatea serviciului pentru încă 90 de zile, termen în care Termo Ploiești trebuie să obțină licența permanentă.
Conducerea Termo Ploiești susține că nu există riscul să se ajungă la o astfel de situație. Mai mult, BOGDAN BECHEANU, directorul TERMO PLOIEȘTI a declarat pentru RNTV că, în momentul de față, operatorul deține trei licențe finale, una pentru producerea energiei termice dar si pentru producere de energie electrică și încă una pentru furnizare energie electrică. Mai mult decat atât, directorul BOGDAN BECHEANU a dat asigurări că ploieștenii sunt în afara oricărui pericol de a rămâne fără apă caldă și căldură în iarnă, pentru că asigurarea gazului ține de licența de producere a energiei, nu de partea de furnizare. Acesta nu a negat problema cu care se confruntă la ora actuală TERMO PLOIEȘTI, adică expirarea licenței de furnizare a energiei termice, fiind vorba de o licență provizorie și care a fost întocmită rapid pe niște date care nu se corelau cu cele de la ANRE, Ploieștiul fiind la vremea respectivă în plină criză.
Vechea licență provizorie acordată de ANRE către TERMO PLOIEȘTI nu conținea informații complete cu privire la instalațiile din CET Brazi. În această situație, este în vigoare un termen de 90 de zile până cand operatorul trebuie să coreleze aceste date tehnice, cum ar fi serii, capacități, lungimi conducte etc. Conducerea TERMO PLOIEȘTI susține că în maxim două săptămani corelarea de date va fi gata, astfel încat să poată fi obținută licența definitivă.
De menționat este faptul că noua licență vizează nu doar mai multe proceduri de îndeplinit, ci și avize care vor trebui emise de către alte instituții.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.